Továbbra sincs előrelépés a Pozsonyi úti torlódások ügyében Komáromban

Továbbra sincs előrelépés a Pozsonyi úti torlódások ügyében Komáromban

Továbbra sincs előrelépés a Pozsonyi úti torlódások ügyében Komáromban Vataščin Péter2024. 09. 30., h – 13:54 Komárom |

A több kilométeres kocsisorok csúcsidőben továbbra is eltorlaszolják Komárom nyugati „kapuját“. Eddig a jelzőlámpák átállítása vagy az esetleges sávbővítés sem valósult meg.

A komáromi képviselő-testület legutóbbi ülésének végén Korpás Péter (független) arról kérdezte Keszegh Béla (független) polgármestert, hogy van-e bármilyen új fejlemény a Pozsonyi úti torlódások ügyében. Mint ismeretes, elsősorban a bevásárlóközpontoknál található szemafor miatt csúcsidőben 

Hírdetés

Örsújfalu irányából több kilométeres kocsisorok torlódnak fel már hosszú évek óta. Korpást egy olyan lakos kereste meg a problémával, aki mint sokan mások, gyakran jár ezen a szakaszon.

Keszegh emlékeztetett, az érintett szereplőkkel már többször is tárgyaltak. A kérdéses szemafor tulajdonosa a Tesco üzletlánc, amely viszont nem igazán hajlandó annak beállításán változtatni, hacsak nem a rendőrség jelzése alapján. A lámpák váltakozása egyébént rövid időtartamra van állítva, illetve van rajtuk megfigyelő kamera is. Keszegh szerint az önkormányzat azt próbálta elérni, hogy gyakrabban kapcsolják ki ezt a szemafort.

Ami pedig a 63-as elsőrendű út sávbővítését illeti, arról a Szlovák Közútkezelő Vállalattal (SSC) még az előző kormány idején tárgyalt a város – a javaslatukat szemléltető mérnöki rajzot is vittek magukkal, illetve azzal is érveltek, hogy a komáromi elkerülő út még sokáig nem fog megépülni. Az állam képviselői azonban nem fogadták el a felvetett ötleteket. Keszegh elmondta, a kormányváltás nyomán mindenki lecserélődött, s esetleg majd újra megpróbálkozhatnak a tárgyalással Pozsonyban. Ugyanakkor emékeztetett: nemrég megújult a 63-as út Őrsújfalu és Csallóközaranyos közti szakasza, illetve a Vág-híd felújítását és az ún. izsai körforgalom kiépítését szeretnék gyorsabban elérni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »