Az SaS megtévesztésnek tartja Fico meghívóját

Az SaS megtévesztésnek tartja Fico meghívóját Mészáros Richárd2024. 09. 24., k – 11:58

Az ellenzéki SaS szerint csupán megtévesztés, hogy Robert Fico (Smer) kormányfő a konszolidációs csomag megvitatására hívta az ellenzéki pártokat. Az SaS nem fog zárt ajtók mögött tárgyalni Ficóval, a konszolidációval kapcsolatos fenntartásait a parlamentben, nyíltan mondja el. A párt arra is rámutatott, hogy a csomagot már jóváhagyta a kormány, és gyorsított eljárásban tárgyal majd róla a törvényhozás.

Hírdetés

Az SaS szerint teljes mértékben Ficónak kell vállalnia a felelősséget az adóemelésekért. „Nincs miről tárgyalnunk a kormányfővel. A szerintünk népnyúzó intézkedéseket már a múlt héten jóváhagyta a kormány. A parlamenti vitában elmondjuk a véleményünket” – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Branislav Gröhling, az SaS elnöke. Emlékeztetett, hogy Fico nem volt hajlandó tárgyalni az ellenzékkel a Btk-módosítása előtt, a Különleges Ügyészség megszüntetésekor, és akkor sem, amikor megemelték a kormány tagjainak fizetését.

Gröhling leszögezte, a kormány senkivel sem vitatta meg a konszolidációs intézkedéseket, és nem fognak most ehhez a színjátékához asszisztálni. „Most érzik a saját bőrükön, hogy milyen a közhangulat” – mondta a kormánypártokról. Az SaS elvárja, hogy a parlament ne gyorsított eljárásban tárgyaljon a csomagról, és az ellenzék megfelelő teret kapjon észrevételei ismertetésére.

Marián Viskupič (SaS) szerint a csomag egyik legnagyobb hibája, hogy egyáltalán nem segíti a befektetéseket és fejlesztéseket, sem a hazai magánszektor, sem a külföldi befektetők számára, és a kormánynak egyáltalán nem áll szándékában az államigazgatásban is takarékoskodni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »