Jövőre már beutazási engedély kell az Egyesült Királyságba

Jövőre már beutazási engedély kell az Egyesült Királyságba

Nyitókép: ar.inspiredpencil.com

Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése kapcsán több korlátozás is fűződött az országba való belépéshez. Az Egyesült Királyság most új elektronikus utazási engedélyt vezet be (ETA), amely növeli az utazási költségeket. A tervek szerint jövőre lép hatályba.

Az európai országok ebbe a rendszerbe való bevonásának fő oka a Brexit, de a hasonló elektronikus engedélyezési rendszerek nem újkeletűek a világon.

Hírdetés

Az eredetileg csak katari állampolgároknak szánt elektronikus utazási engedélyt (ETA) kiterjesztik minden más ország állampolgáraira, beleértve a csecsemőket és a gyermekeket is. Ez azonban nem vonatkozik Írország lakosaira. Ennek a rendszernek, amely a vízum nélkül utazókra vonatkozik, 10 font (11,86 euró) a díja.

A terjeszkedés ez év novemberétől kezdődik az amerikai állampolgárok bevonásával, és jövőre fokozatosan kiterjed majd az összes többi országra is, Írország kivételével. Az ETA rendszer Bahrein, Kuvait, Omán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek állampolgáraira már most is vonatkozik.

„Amikor az ETA rendszert teljesen bevezetjük, az előzetes engedélyek jelenlegi hiányosságai megszűnnek, és most először lesz átfogó áttekintésünk az Egyesült Királyságba utazókról” – mondta Yvette Cooper, az Egyesült Királyság belügyminisztere.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »