Személyi változások a magyarországi jezsuita rendtartományban

Személyi változások a magyarországi jezsuita rendtartományban

András Attila SJ provinciális rendelkezése értelmében augusztus 1-jei, illetve némely esetben szeptember 1-jei vagy október 1-jei hatállyal az alábbi személyi változások lépnek életbe Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományában.

Forrai Tamás SJ befejezte szolgálatát a torontói Szent Erzsébet-plébánián, és visszatér Magyarországra. Utóda Horváth Árpád SJ, aki egyúttal leköszönt a pesti Jézus Szíve-templom – valamint a Krisztus Király-plébánia – vezetéséről.

A pesti Jézus Szíve-templom igazgatója és a Krisztus Király-egyházközség plébániai kormányzója Nagy Bálint SJ, a rendtartomány hivatásgondozója lett.

Rigó Jenő SJ leköszönt a miskolci Isteni Ige-templom plébánosi tisztségéről, és – ökonómusi feladatai mellett – a pesti Fáber Szent Péter közösség tagja, egyben minisztere lett, utóbbi tisztségben Szász András SJ-t váltva.

A miskolci Isteni Ige-templom plébánosa, egyben a helyi jezsuita közösség elöljárója Koronkai Zoltán SJ lett, megőrizve a sociusi tisztséget.

A dobogókői közösség eddigi elöljárója, Lukács János SJ a budapesti Fáber Szent Péter közösség elöljárója lett.

A dobogókői közösség vezetésére Tóth Árpád SJ – a Manréza Ignáci Lelkiségi Központ igazgatója – kapott megbízást.

A Jezsuita Kiadó, illetve A Szív jezsuita magazin új vezetője az eddigi Horváth Árpád SJ helyett Tornya Erika RSCJ nővér lett.

Hírdetés

Dobogókőre került Marosvásárhelyről Mihalkov Ferenc SJ, valamint Budapestről Hiba György SJ.

A pesti Fáber Szent Péter-rendház közösségéhez csatlakozott az eddig Szatmárnémetiben iskolalelkészként tevékenykedő Pakot Géza SJ.

Harai Levente SJ a pesti Fáber Szent Péter-rendházból átköltözött a budai Xavéri Szent Ferenc közösségbe.

Miután befejezte a noviciátust, és letette első fogadalmát, Bárczi Domonkos SJ és Hódsági Kristóf SJ a római San Saba közösségben, Kovács György SJ pedig Miskolcon folytatja skolasztikus képzését.

Csókay Károly SJ, Illés Albert SJ és Kiss Ulrich SJ Budapesten az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonában imádkozik az Egyházért és a társaságért.

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia új operatív igazgatója Gelencsér Katalin.

A leuveni Collegium Hungaricum új rektora Vörös Dániel, a szegedi Kaszap István Kollégium vezetője Urbán Ákos lett, a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium és Kollégiumot pedig a jövőben az eddigi megbízott rektor, Oláh Zsolt vezeti.

Forrás és fotó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »