Egyházunk útkeresése korunk kihívásai közepette – Teológiai konferencia Csíksomlyón

Egyházunk útkeresése korunk kihívásai közepette – Teológiai konferencia Csíksomlyón

Csíksomlyón szeptember 23–25. között a Jakab Antal Tanulmányi Házban tartják a IX. Nemzetközi Tudományos Teológiai Konferenciát (NTTK) és a III. Nemzetközi Doktorandusz Konferenciát is.

„Mindannyian érezzük, hogy az utóbbi évtizedekben változás állt be a világban – írják a szervezők a programfüzet bevezetőjében. – Egy érthetetlen, megfoghatatlan »viharos« szellő hatja át társadalmunkat és Egyházunkat egyaránt. Semmi sincs már megszokott, jól ismert helyén. Minden megmozdult, útnak indult. Provinciális »méreteket öltő« globalizált társadalmunkból eltűntek azok a fogódzópontok, melyek ez idáig biztonságot nyújtottak, s az otthonosság érzését garantáltak.

– erre a kérdésre keresik a kendőzetlen, őszinte választ a konferencia előadói.

A konferencia ökumenikus, interdiszciplináris jellegű.

Hírdetés

A meghívott előadók közt van Philippe Nouzille OSB, a római Pápai Szent Anzelm Egyetem professzora; Puskás Attila egyetemi tanár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara (PPKE HTK) dogmatika tanszékének vezetője, a Communio Nemzetközi Katolikus Folyóirat magyar kiadásának főszerkesztője; Bagyinszki Péter Ágoston ferences szerzetespap, teológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese; Lukács Ottilia, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, tanszékvezető főiskolai docens; Csonta István, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola tanszékvezető főiskolai adjunktusa; Gájer László, a budapesti PPKE HTK docense, valamint Kajtár Edvárd, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a PPKE HTK oktatója.

A részletes programfüzet ITT olvasható.

Forrás és fotó: Romkat.ro/dr.rocateo.ubbcluj.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »