Mérges lett Mérges polgármestere az árvízturisták miatt

Mérges lett Mérges polgármestere az árvízturisták miatt

A települést elárasztották a katasztrófaturisták.

A mérgesi Rába-hídról készült és az internetre felkerült fényképek, illetve videók elindították a katasztrófaturizmust a faluban. Balázs Vince polgármester szerint naponta csaknem száz autó fordul meg náluk, a látogatók miatt már önkormányzati utakat kellett lezárni. Az érkezők a folyón, a híd lábánál felgyűlt torlaszt akarják látni. „Az előrejelzések szerint nem érkezik már nagyobb vízmennyiség a folyón, nem kell félteni a hidat, nem viszi el az ár”- jelentette ki a község polgármestere.

Hírdetés

Balázs Vince hozzátette: nagyon bízik benne, hogy a mostani árhullám elvonulása után sikerül végre megoldást találni az uszadék elszállítására – írja a kisalfold.hu.

„Nem tudom, mi célból készültek a videók a hídról, nyilván az aggódás vezetett mindenkit, hogy a nagy nyomás esetleg károkat okozhat a szerkezetben. A sok fotó és film a figyelmet mindenesetre felhívta a kialakult helyzetre. Az elmúlt napokban több százan jöttek el hozzánk, hogy a valóságban is lássák a torlaszt. Kénytelenek voltunk a közlekedést korlátozni a faluban. Egyrészt a Rába parton kialakított parkunkat tették tönkre, illetve az odavezető utat is szétnyomják a járművek, így arról a szakaszról kitiltottuk a forgalmat” – mondta Balázs Vince.

A polgármester elmondta: havonta negyvenezer forintjuk jut a közterületek karbantartására, de a katasztrófaturisták által okozott kár mértéke ezt már jóval meghaladja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »