Államtitkár: az agráriumot ért károkat csak az árvíz levonulása után lehet felmérni

Államtitkár: az agráriumot ért károkat csak az árvíz levonulása után lehet felmérni

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a saját tulajdonában álló autóival és önkéntesekkel segítséget nyújt az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak. Az agrártárca élelmiszeriparért is felelős államtitkára a bejelentést követően az InfoRádió megkeresésére az állattenyésztőket és növénytermesztőket is ellátta tanácsokkal.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nébih is részt vállalt az árvíz elleni védekezésből, felajánlja a saját tulajdonában álló autóit és önkéntesekkel is segítséget nyújt – mondta az InfoRádióban Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, és hozzátette: az Agrárminisztérium segíteni szeretne, hiszen mindenkinek ki kell venni a részét a védekezésből.

Hírdetés

Átcsoportosították a gépjárműparkjukat, és 11 autót felajánlottak az árvízi védekezésre, továbbá négy hajót, ami a Nébih használatában van. Az iskoláik is tettek felajánlást, a péktanulók által készített péksüteményeket ajánlották fel, hogy kellő mennyiségű és minőségű táplálék jusson.

Nobilis Márton szerint az egész országnak ki kell vennie a részét a védekezésből, ezért személyesen ő is részt vesz benne, ahogy 2006-ban és 2013-ban is. Mint mondta: már kilenc óra homokzsákpakolásnál tart.

„Az agráriumot ért károkat csak az árvíz levonulása után lehet felmérni” – mondta az államtitkár.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »