Helemba néhány napig el lesz vágva a környező településektől

Helemba néhány napig el lesz vágva a környező településektől

Nyitra (Nitra) megye önkormányzata a dunai árvíz miatt szerdán lezárta a Helembára (Érsekújvári járás) vezető egyetlen utat. A falu néhány napig el lesz vágva a környező településektől, a lakosság élelmezéséről és ellátásáról a hadsereg gondoskodik – tájékoztatott Izrael Gergely, Helemba polgármestere.

Komáromban több utat lezárt a városi rendőrség azokon a részeken, ahol a Duna és a Vág várhatóan kilép a medréből. A lakosok a 159-es telefonszámon vagy személyesen tehetnek az árvízzel kapcsolatban bejelentést a városi rendőrségen.

Szerdán 11 órakor 767 centiméter volt a Duna vízállása, harmadfokú árvízkészültség van érvényben. A becslések szerint 840-845 centiméteren fok tetőzni a Duna Komáromban.

Hírdetés

Kedd (szeptember 17.) estétől harmadfokú árvízkészültség van Párkányban is, Helembát pedig elvágta a Duna a környező településektől. „Lezártuk a faluba vezető harmadrendű utat” – közölte Peter Privalinec, a Nyitra megyei hivatal vezetője.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) közlése szerint a Duna áradása a Vág és az Ipoly vizét is visszatartja, jelentős emelkedés várható.

TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »