Kormányszóvivő: Németország nem fogja csökkenteni az Ukrajnának szánt katonai segélyt

Kormányszóvivő: Németország nem fogja csökkenteni az Ukrajnának szánt katonai segélyt

A német kormány visszautasítja azokat az állításokat, amelyek szerint Németország korlátozná az Ukrajnának nyújtott katonai segítségét – közölte Wolfgang Büchner kormányszóvivő hétfőn.

„Németország továbbra is teljes mértékben bekapcsolódik (a segítségnyújtásba – szerk. megj.), és továbbra is érvényesül a német kancellár (Olaf Scholz) szava, miszerint mindaddig támogatást nyújtunk Ukrajna számára, amíg szükség lesz rá” – mondta Büchner.

Senkinek, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnöknek sem szabad abban reménykednie, hogy Németország engedni fog ezen a téren. „Azok a jelentések, amelyek azt sugallják, hogy csökkentjük a segélyeket, egyszerűen pontatlanok” – mondta.

Hírdetés

Németország nem küld több fegyvert Ukrajnának – elfogyott a pénze

Idén Németország hozzávetőleg 7,1 milliárd eurót különített el katonai segélyek céljára Ukrajnának – közölte a német kormány hivatalos honlapján. Jövőre négymilliárd eurót tervez, de ezeket a forrásokat még növelheti a német parlament, amely ezt idén is megtette – írja a Tagesspiegel.

A napilap emlékeztet arra, hogy Németországnak idén további négy IRIS-T légvédelmi rendszert, tíz Gepard önjáró légvédelmi rendszert, 16 önjáró tarackot, tíz Leopard harckocsit, harci drónokat, valamint több ezer lőszert kell szállítania Kijevnek.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »