Kezdődnek az írásbeli vizsgák (Pótérettségi)

Kezdődnek az írásbeli vizsgák (Pótérettségi)

A múlt héten véget ért szóbeli képességpróbákat követően ma a román nyelv és irodalom írásbelivel folytatódik a pótérettségi, amelyre Háromszéken 434-en jelentkeztek.

Román nyelv és irodalomból negyvennyolcan szóbeliztek, magyar nyelv és irodalomból harminchárman, idegen nyelvből ötvenen, a digitális kompetenciák felmérőjén negyvennyolcan jelentek meg. Azoknak az idei és korábbi végzősöknek kellett részt venniük ezeken a próbákon, akik pótvizsgára maradtak a tanév végén egy vagy két tantárgyból, amit a júliusi érettségi után tehettek le, illetve egyáltalán nem jelentkeztek ezekre a felmérőkre. Aki megjelent, átmenőnek számít, jogot nyert részt venni az írásbeli vizsgákon.

Hírdetés

A ma kezdődő írásbeli vizsgasorozat első napján román nyelv és irodalomból 342-en, kedden a reál szakosok matematikából, a humánosok történelemből írnak, összesen 155-en, szerdán a szaknak megfelelő választott tantárgyból 173-an, csütörtökön magyar nyelv és irodalomból 105-en vizsgáznak. A megyében egyetlen vizsgáztatóközpont működik, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, ahol 8.30 óráig lehet bemenni a tantermekbe, a személyazonossági igazolvány felmutatása kötelező. Tíz bizottsági tag és ötvennégy felügyelő tanár bonyolítja le az írásbeli vizsgákat, utóbbiak a dolgozatok átvételekor a magyar diákok esetében szkennelésnél megjelölik, hogy az illető magyar tannyelvű osztályban végzett – tájékoztatott lapunk megkeresésére Farkas Csaba tanfelügyelő, a megyei érettségi bizottság titkára.

Háromszéken egy javítóközpontot rendeznek be, a Puskás Tivadar Szakközépiskolában, heten bizottsági tagok, ötvenhárman javítják a digitálisan elosztott dolgozatokat, amelyek az ország bármely megyéjéből érkezhetnek.

Az előzetes eredményeket augusztus 26-án teszik közzé, aznap 12 és 18 óra között lehet benyújtani az óvásokat, végleges eredményt augusztus 30-án hirdetnek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »