Virtuális látogatást tehetünk a Pécsi Egyházmegyei Könyvtárban

Virtuális látogatást tehetünk a Pécsi Egyházmegyei Könyvtárban

Elkészült a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár épületét online, 3D-ben bemutató virtuális túrát lehetővé tevő alkalmazás, amely segítségével online bejárhatjuk a pécsi Janus Pannonius utca 8-as számú, hajdani kanonoki, ma műemléki védettség alatt álló, a közelmúltban teljesen felújított lakóházban működő intézmény épületét .

A teljesen felújított épületben – a 2021. október 7-i ünnepélyes átadót követően –, az 1771-ben készült apácarácsos könyvszekrények és az új könyvtári bútorzatot tartalmazó enteriőrökben éledt újjá a Pécsi Egyházmegye jelentős muzeális szakkönyvtára.

A Pécsi Egyházmegyei Könyvtár jelenlegi, mintegy 60 ezer dokumentumot magába foglaló állománya a könyvek mellett periodikákat és egyéb gyűjteményeket is tartalmaz, köztük kéz- és gépirattárat, fénykép- és térképgyűjteményt, kottatárat, továbbá az aprónyomtatvány-gyűjteményen belül imalap- és szentképgyűjteményt, valamint papiemléklap-kollekciót is magába foglal.

Hírdetés

A kétszintes épületben otthonra talált szakkönyvtár látogatható tereit az alábbi fotóra kattintva lehet virtuálisan is bejárni.

A 3D-s könyvtárbejárást, mely a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár honlapján folyamatosan elérhető lesz, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. munkatársa, Török Melinda készítette.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »