A Szlovák Siketolimpiai Bizottság titkára okozhatta a pozsonyi halálos gázolásos balesetet

A Szlovák Siketolimpiai Bizottság titkára okozhatta a pozsonyi halálos gázolásos balesetet

Több forrás is megerősítette, hogy a vasárnap esti, tragikus kimenetelű gázolásos balesetet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketolimpiai Bizottság (Slovenský deaflympijský výbor) főtitkára okozta.

Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zochova utcán található buszmegállóba hajtott egy ittas sofőr. A tragédiában négyen meghaltak, két áldozat állapota súlyos, mesterséges kómában tartják őket.

Ivan Husár, korábbi SaS-es sportért felelős államtitkár közösségi oldalán arról számolt be, hogy a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček ült. Közlésében a TV JOJ24-re hivatkozik.

A jelek szerint Dědeček mellett fia, Lukáš ült, aki a Szlovák Siketolimpiai Bizottság ellenőri funkcióját tölti be. Mindkét férfi alkoholos befolyásoltság alatt állt. A sofőr vérében 1,6 ezreléknyi alkoholt mértek. Utastársát (fiát) a Markíza televízió információi szerint súlyos sérülésekkel kórházban kezelik.

Hírdetés

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel.

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem lehetett féknyomokat látni, Dědeček a megengedettnél gyorsabban ment autójával.

Az áldozatok a hírek szerint diákok voltak, két egyetemista ma ült volna be először a Komenský Egyetem padjaiba.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »