Még mindig Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke

Még mindig Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke

Hiába ül előzetesben tavaly december óta Schadl György, és a súlyos, korrupciós bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja alapján a bíróság hiába hosszabította meg augusztusig a letartóztatását, továbbra is ő Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

A Népszava kérdéssel fordult a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához (SZTFH), hogy mikor lesz új elnöke a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak. A hatóság erre nem adott egyértelmű választ, de annyit elmondtak, hogy nemrég új végrehajtókat neveztek ki.

Magas szakmai szempontrendszer alapján(!) kiválasztott 35 új végrehajtó került kinevezésre a múlt héten. A további szakmai lépésekről időben fogjuk tájékoztatni a közvéleményt

– áll az SZTFH válaszában.

Ez az jelenti, hogy az elnöki poszton nincs változás, tehát továbbra is Schadl György a végrehajtók vezetője.

Hírdetés

Arra sem tért ki a hatóság, hogy egészen pontosan mit jelent a „magas szakmai szempontrendszer” ami alapján döntenek a végrehajtók kinevezésénél, és vajon Schadl György megfelelt-e a magas szakmai szempontrendszernek.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől.

A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltől, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Az ügyben tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként, többségükben végrehajtókat, az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van. A Központi Nyomozó Főügyészség április végén közölte, hogy az ügyben többen beismerő vallomást tettek, de azt nem, hogy pontosan hányan.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »