Szlovákia 530 millió eurónyi uniós forrást bocsát Ukrajna rendelkezésére

Szlovákia 530 millió eurónyi uniós forrást bocsát Ukrajna rendelkezésére

Szlovákia kötelezte magát, hogy 530 millió eurót enged át az ukrán menekültek támogatására – derül ki a Kormányhivatal szerkesztőségünkhöz megküldött közleményéből.

Szombaton zajlott a varsói adományozói konferencia az Ukrajnából menekülők és elüldözött személyek megsegítésére, amelybe az uniós és OECD-tagállamok is bekapcsolódtak. A szlovák felajánlás ebből az apróból született.

A több mint félmilliárdos keretet humanitárius célokra kell elkölteni, alapvető létszükségleti szolgáltatások biztosítására, mint amilyen az egészségügyi ellátás, szállásolás, az oktatás vagy óvodai látogatások lehetővé tétele.

Hírdetés

“Szlovákia szolidáris Ukrajnával szemben, lojális szomszédok vagyunk. Ukrajna biztonsága és jóléte alapvető érdekünk. Humanitárius pénzügyi segítségnyújtáson kívül további 5 millió eurót különítettünk el az ukrán régiók fejlesztésére a szlovák-ukrán határon átnyúló együttműködés keretében”

jelentette ki Eduard Heger.

Szlovákia a “School to Go” online oktatási platformmal is hozzájárul az ukrán menekültek támogatásához, amely lehetővé teszi, hogy az ukrán gyerekek anyanyelvükön tanulhassanak online.

Körkép.sk/Sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »