Ellenzéki pártszékházat ostromoltak a tüntetők Tiranában

Több ezer tüntető ostromolta meg a jobboldali, ellenzéki Demokrata Párt székházát szombaton Tiranában.

Sali Berisha korábbi kormányfő és elnök hívei áttörték az épület bejáratát, és behatoltak az épületbe az albán fővárosban.

Hundreds of #protesters, supporters of former Prime Minister #SaliBerisha, attacked the headquarters of the #DemocraticParty on Saturday, in a #protest against the leader of this party #LulzimBasha. #Albania #Tirana #Protest pic.twitter.com/E2sUBi5ddJ

— Isa Myzyraj (@IsamyzyrajAlb) January 8, 2022

A News.24 hírcsatorna tudósítása szerint tüntetők egy csoportja feljutott az első emeletre, de Lulzim Basha pártelnök irodáját nem sikerült elfoglalniuk, mert a biztonságiak erősítést kaptak, és feltartóztatták őket.

Hírdetés

Ne BBC dhe CNN do transmetohen pamjet e turpit nga #Tirana sot ku do njollosemi edhe njehere si vend per shkak te dhunes se berishisteve, shqiptaret vazhdojne zihen si kafshe te pa emancipuara, ne vend te rrihen me ide neper parti rrihen me grushte…

Keqardhje per keto pamje! pic.twitter.com/0R5ocVylPv

— Juxhin Çela (@JuxhinCelaEU) January 8, 2022

A hírcsatorna szerint bentről könnygázt fújtak a kint lévő tiltakozókra, a rendőrség pedig körbe vette az épületet, de eleinte nem avatkozott be.

A konfliktus mögött Basha és Berisha rivalizálása áll. Berishát Basha kezdeményezésére tavaly ősszel kizárták a párt frakciójából, miután az Egyesült Államok korrupciós vádak miatt kitiltotta őt az országból.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »