Hargita megye települései kikerültek a piros besorolásból, de sárgában is csak egy maradt

A megyei vészhelyzeti bizottság ismét – és ebben az évben utoljára – mérleget vont Hargita megye járványügyi helyzete tekintetében. Mivel az újonnan igazolt fertőzések csökkenő tendenciát mutatnak a megyében, és ezer lakosra jelenleg 0,39 igazolt fertőzés jut az elmúlt 14 nap adatai alapján (ami a legalacsonyabb érték az országban), a vészhelyzeti bizottság rendelkezése alapján mindegyik település kikerült a legszigorúbb, azaz piros járványügyi besorolás alól.

Hírdetés

Sőt, a közepesnek számító sárga kategóriába is mindössze egyetlen közigazgatási egységet, Kányádot sorolták. Rajta kívül Hargita megye fennmaradó 66 közigazgatási egysége, amelyek között ott van Székelyudvarhely, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós is, zöld járványügyi besorolást kapott.

A csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi kórházakban a jelenleg kezelés vagy megfigyelés alatt állók száma 68, otthoni elkülönítésben 123-man vannak, házi karanténban pedig 847-ten tartózkodnak a megyében.

Szerdán a megyében tizenhét új koronavírus-fertőzést és négy halálesetet jelentett a prefektúra, így ezzel 5304-re nőtt a járvány kezdete óta a térségben azonosított esetek száma, és összesen 226-on vesztették életüket a koronavírussal összefüggésbe hozhatóan. Gyógyultnak 10 személyt nyilvánítottak az elmúlt huszonnégy órában (így összesen 4887-en épültek fel eddig a betegségből). (hírszerk./székelyhon)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »