64. Komáromi Nagydíj, újra teljes gőzzel

64. Komáromi Nagydíj, újra teljes gőzzel

64. évfolyamában ismét visszatér a régi kerékvágásba a kajak-kenusok Komáromi Nagydíja, melyre most hétvégén kerül sor.

A nagy múlttal rendelkező versenyt tavaly is megrendezték, az akkor még javában tomboló koronavírus-járvány azonban szigorú keretek közé szorította azt. „Kötelező volt a maszkviselés, és ki kellett jelölnünk külön-külön szektorokat, amelyekben tilos volt az átjárás, azaz még a szülők sem mehettek oda versenyző gyerekeikhez – elevenítette fel lapunknak a Komárom Nagydíj 2021-es évfolyamát Demin Viktor, a helyi klub elnöke, versenyigazgató. – Idén visszatérünk a hagyományokhoz, több mint 400 résztvevőt várunk a nemzetközi megmérettetésre.ˮ

Hírdetés

A hazai kajak-kenusokon kívül Magyarországról és Olaszországból érkeznek sportolók, elsősorban gyerekek. „Volt rá példa a nagydíj történetében, nem is olyan régen, hogy olimpikonok, olimpiai érmesek is rajthoz álltak Komáromban, de most a fő fókusz a fiatalokon lesz. Nekik óriási motivációt jelent egy ilyen nagy verseny. Szardíniáról, Szicíliából is érkeznek kajakosok, így a kapcsolatépítés, sőt, az angol nyelv gyakorlása további pluszt jelent majd sportolóinknakˮ – jegyezte meg Demin.

A 64. Komáromi Nagydíj a mai ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét. Szombaton (10.00) és vasárnap (8.30) már teljes gőzzel zajlanak majd az 500, 2000 és 5000 m-es versenyek (utóbbiak a Szlovák Kupa sorozatának részeként). A kajakosok és a kenusok is egyesben és párosban indulhatnak, életkor szerinti bontásban: külön versenyeznek a 9–14 évesek, a kadettok, az ifik, a felnőttek és a veteránok, minden csoportban mindkét nem képviselői. A versenyre a kajak-kenu klub központjában kerül sor, a Vág folyó vasúti híd melletti részén, a belépés ingyenes.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »