6 év fegyházbüntetés az emberkereskedőnek

6 év fegyházbüntetés az emberkereskedőnek

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetése súlyosítását annak a vádlottnak, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy férfit.

Hírdetés

A jogerős ítélet szerint a vádlott 2020 nyarán a sértettet – akarata ellenére – a sárvári házába vitte, és arra kényszerítette, hogy állatait gondozza, a ház körüli egyéb munkákat elvégezze, és mindezért pénzt nem adott neki.

A sértett szállása egy lomtárként használt fészer volt, amelynek berendezése néhány koszos, törött bútorból állt. A hét minden napján dolgoznia kellett, nem tudott tisztálkodni, gyakran éhezett, a vádlott rendszeresen bántalmazta. A sérült, ápolatlan férfinak 2021. március 3-án sikerült elmenekülnie, másnap állampolgári bejelentés alapján a rendőrök találtak rá.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt 4 év és 10 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a cselekmény súlyosabb minősítése, a büntetés súlyosítása, a vádlott és a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a 2024. szeptember 12-én kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A cselekmény súlyosabban, a sértett sanyargatásával elkövetettnek minősül, ezért a büntetést 6 év fegyházbüntetésre súlyosította.

(fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »