50 ezer eurót fizet az állam az érsekújvári buszbaleset áldozatai családjának

50 ezer eurót fizet az állam az érsekújvári buszbaleset áldozatai családjának

50 ezer eurót fizet az állam az érsekújvári buszbaleset áldozatai családjának Kulcsár Péter2024. 07. 01., h – 17:10

Egyenként 50 ezer eurót kapnak az államtól az Érsekújvár melletti vasúti baleset áldozatainak családjai – tájékoztatott hétfőn Jozef Ráž (Smer-jelölt) közlekedési miniszter. A javaslatot a kormány szerdai ülésén terjeszti elő.

„Borzasztóan sajnáljuk, ami a múlt héten történt. Bár az előzetes vizsgálatok szerint nem a rendszer meghibásodása, hanem egyéni mulasztás következménye volt a baleset, úgy döntöttünk, hogy kárpótlást fizetünk az elhunytak hozzátartozóinak” – jelentette ki a közlekedési miniszter.

Hírdetés

A kormány várható döntése értelmében a hozzátartozók rövid időn belül megkapják az összeget. Ráž hétfőn Alexander Sakoval, a Szlovák Vasutak (ŽSR) vezérigazgatójával személyesen ellenőrizte az Érsekújvár melletti sorompós átjáró működését.

„Kijelenthetem, hogy a jelzőberendezés rendben működik, a fényjelzés és a sorompók is. Egy sorompót kicseréltek, amely a baleset során megrongálódott” – mondta a miniszter.

A gyorsvonat és az autóbusz ütközése következtében heten vesztették életüket, öten megsérültek, a tragédia egy jelzőberendezéssel és sorompóval felszerelt átjáróban történt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »