40 millió euróért vesz egy hotelt a BBTE Kolozsváron

40 millió euróért vesz egy hotelt a BBTE Kolozsváron

40 millió euróért veszi meg az ötcsillagos Opera Plaza hotel épületét a BBTE Kolozsváron, hogy a Jogtudományi Kar költözzön oda. Az egyetem szenátusa jóváhagyta is hagyta a vásárlást.

Hírdetés

Laura Irimieș a monitorulcj.ro portálnak úgy nyilatkozott, hogy az üzlet nyélbe ütése után el átrendezik az épületet, tantermeket, labortermeket és műhelyeket hoznak létre. Állítása szerint ez még egy hosszú folyamat, aminek jelenleg még az első szakaszában vannak, csak az egyetem szenátusa hagyta jóvá a beszerzést. Most az összes dokumentumot elküldik Bukarestbe, hogy egy kormányhatározatban erősítsék meg azt. Csak utána következhet az átalakítás.

A portál összefoglalója szerint Opera Plaza hotel a város első ötcsillagos szállodája, aminek Călin és Octavian Buzoianu üzletemberek a tulajdonosa. A beruházás 2016-ben készült el, 4,5 millió euró volt az értéke. Összesen 64 szoba van benne.

Egyébként nem az első eset, hogy a BBTE hotelt vásárol. 2013-ban a Topaz Hotelt vásárolta meg, amit aztán a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar használt. A cikk szerint az akkor 1,3 millió euróba került akkor. A Jogi Kar jelenleg a Petőfi Sándor (Avram Iancu) utcai épületben működik. (monitorulcj.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »