Kórházak ellen indított végrehajtási eljárást a NAV

Kórházak ellen indított végrehajtási eljárást a NAV

Egy jászberényi kórháztól már be is hajtottak egy jelentős összeget, de két fővárosi intézmény is „rajta van a listán”.

Inkasszóval kellett beszednie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a Jászberényi Szent Erzsébet kórház mintegy 57 millió forintos közteher-tartozását – írja a Népszava. A lap úgy tudja, az összeg leemelése az intézmény számlájáról okozott némi problémát az adott időszakban a kórház egyéb napi fizetési kötelezettségeinek teljesítésében.

Hírdetés

A lap további két fővárosi kórházat, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézetet, valamint a Károlyi Sándor Kórházat is megtalálta a NAV-nál a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájában.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a Népszava ezzel kapcsolatos megkeresésére annyit reagált, hogy: „Értesüléseivel ellentétben hazánkban nincsen fizetésképtelen, állami fenntartású kórház. Kórházaink gazdasági működése stabil, köszönhetően a kormányzati beavatkozásoknak.”

A lap felidézte, hogy március végén az egészségügyi intézmények tartozása már közel 110 milliárd forintra rúgott, és amíg tavaly havonta csak 3,7 milliárddal nőtt, idén a növekedés már eléri a havi 20 milliárdot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »