2023 októbere óta nem tett ilyet a libanoni hadsereg

2023 októbere óta nem tett ilyet a libanoni hadsereg

A libanoni hadsereg viszonozta a tüzet csütörtökön, miután már két libanoni katona életét vesztette az izraeli csapatok Libanon területén indított műveletében.

„Egy katona meghalt, miután az izraeli ellenség a déli Bint Dzsbeil térségében tűz alá vette a hadsereg egyik támaszpontját; a katonai személyzet pedig válaszlövéseket adott le” – közölte a libanoni hadsereg.

A hadsereg szóvivője szerint ez az első eset 2023 októbere óta, hogy a libanoni hadsereg válaszlövéseket adott le izraeli tűzre.

Nem sokkal korábban a libanoni hadsereg már egy másik katona haláláról is beszámolt, aki a Vörös Félhold egyik mentési műveletében vett részt az ország déli részén.

Hírdetés

Az izraeli légierő szerdán este csapást mért Bejrút szívében egy lakóházra. A támadásban kilencen vesztették életüket a helyi egészségügyi minisztérium közlése szerint. A Hezbollah polgári védelmi egysége szerint hét tagjuk halt meg a bombázásban.

A Hezbollah egyik sajtóirodája elleni csapásról is beszámolt Bejrút déli részén. A milícia tájékoztatása szerint az irodán keresztül tartották a kapcsolatot a helyi és a külföldi sajtóval.

Izrael ugyanakkor azt állította, hogy a szélsőségesek hírszerzésének főhadiszállását találták el Bejrút térségében.

Izrael napok óta heves légicsapásokat mér Libanonban az Irán támogatását élvező Hezbollah milícia állásaira, ugyanakkor csak ritkán támadott célpontokat a libanoni főváros központi részén. Keddre virradóra Izrael korlátozott szárazföldi műveletet indított a szomszédos ország területén. Izrael eddig nyolc katonája halálát erősítette meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »