16 hrivnyánál is drágább lesz a havi gáztarifa októberben

16 hrivnyánál is drágább lesz a havi gáztarifa októberben

A Naftohaz Ukrajna állami vállalat októberi havidíja 4,56 hrivnyával emelkedik az előző havi árhoz képest.

A Naftohaz havi októberi gáztarifája 16,56 hrivnya/köbméter.

Ez 4,56 hrivnyával több, mint szeptemberben, amikor a havi tarifa 12 hrivnya volt – írja a Golos.ua hírportál a Naftogaz sajtószolgálata nyomán.

A Naftohaz a havi tarifán kívül további két – fix (éves tarifa) és kényelmes szezon elnevezésű díjcsomagot kínál. Mindkettő ára köbméterenként 7,96 hrivnya, és 2022. május 30-ig lesznek érvényesek.

2021. szeptember 24-én a Naftohaz már több mint 1,2 millió ukrán polgárnak szállít gázt.

Hírdetés

Az árakat a szállítás költségeinek figyelembevétele nélkül tüntetik fel: az emberek külön fizetnek az üzemanyag-elosztásért a gázelosztó hálózatok üzemeltetői (regionális gázipari társaságok) számára, a jelenlegi gázszállítási díjak szerint.

A legalacsonyabb gáztarifa októberben 7,99 hrivnya, ami csak 19 kopijkával magasabb a legalacsonyabb éves ajánlat esetén.

A legmagasabb tarifa ebben a hónapban Az ország energiája elnevezésű vállalatnál van – 31,06 hrivnya/köbméter, ami 10,1 hrivnyával több, mint a szeptemberi tarifa.

Ukrajnában a fogyasztók saját maguknak választhatnak szállítót, figyelembe véve a különböző gázszolgáltató vállalatok tarifáit.

A fogyasztóknak minden hónap 1-5. napja között be kell nyújtaniuk a gázóra adatokat a regionális gázszolgáltatóknak (gázelosztó társaságoknak). Mivel ők nyilvántartják ezeket a mutatókat, majd továbbítják az információkat, hogy számlákat generáljanak a gázszolgáltató vállalatoknak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »