140 felett – újra suhannak a vonatok a győri fővonalon

140 felett – újra suhannak a vonatok a győri fővonalon

A tervek szerint tavasszal az utómunkálatokkal is elkészülnek a nemrég felújított szakaszon.

Szerdától újra a maximális, 140 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok a győri fővonal ősszel felújított pályaszakaszának jobb vágányán – közölte honlapján a MÁV.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a hét elején elvégezték az előírt méréseket Biatorbágy és Szárliget között, majd az adatok kiértékelése után a harmadik, december 9-ig tartó fázisban felújított jobb vágányon is vissza lehetett állítani a pályasebességet.

Mint írják, a rekonstrukció sikeres volt, így az ország egyik legforgalmasabb vonalszakaszán,

Hírdetés

Biatorbágy és Szárliget között – 300 méter kivételével – már korlátozás nélkül közlekednek a vonatok.

A tervek szerint tavasszal az utómunkálatokkal is elkészülnek a nemrég felújított szakaszon. Ebben az időszakban az átépített szakaszon helyenként vágányzárak várhatók, valamint a menetrendben is lehetnek változások.

A győri fővonalon 2023 szeptembere és decembere között három ütemben újították fel a szükséges helyeken a vágányokat, és ebben az időszakban maximum 80 kilométer/órás sebességgel közlekedhettek a vonatok.

Ennek az volt az oka, hogy a maximálisan engedélyezhető sebesség csak az új zúzottkő ágyazat forgalom alatti tömörödését követően, az ilyenkor szükséges mérések, ellenőrzések után, fokozatosan volt visszaállítható.

A második ütemben befejezett bal vágányon december közepén hagyták jóvá a pálya építésekor meghatározott 140 km/órás sebességet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »