11 oltóközpontban ideiglenesen beszüntetik a tevékenységet, 127-ben csökkentik a munkaprogramot

11 oltóközpontban ideiglenesen beszüntetik a tevékenységet, 127-ben csökkentik a munkaprogramot

Ideiglenesen beszüntetik a tevékenységet 11 oltóközpontban, 127-ben csökkentik a munkaprogramot, 70 oltópontot pedig bezártak, mivel az oltóközpontok mintegy 45%-a a csökkent oltakozási kedv miatt kapacitásának kevesebb mint 50%-ában működött az elmúlt időszakban.

Hírdetés

Ezt Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló bizottság vezetője mondta el keddi sajtótájékoztatóján, rámutatva, hogy a múlt héten kielemezték az immunizálási központok hatékonyságát. Azt javasolták a megyei közegészségügyi igazgatóságoknak, hogy vizsgálják meg a helyzetet, és hozzák meg a megfelelő intézkedéseket: vagy csökkentsék a központok nyitvatartási idejét, és küldjenek ki több mobil csapatot a vidéki településekre, vagy ideiglenesen függesszék fel egyes központok tevékenységét.

Hangsúlyozta, véglegesen nem akarják bezárni az oltóközpontokat, mivel nem lehet tudni, milyen lesz a járványhelyzet az elkövetkező hónapokban, és a központokat szükség esetén gyorsan újra működésbe kell helyezni.

Gheorghiţă említést tett arról is, hogy az utóbbi hónapokban fokozatosan csökkent az újonnan beoltott személyek száma, viszont az uniós szerződés értelmében a vakcinaadagok a korábbi beütemezés szerint érkeznek az országba, így jelenleg a beérkezett dózisok mintegy 60%-át sikerült felhasználni. Megjegyezte, egyrészt fontos lenne felhasználni a vakcinákat még a szavatossági idő lejárta előtt, másrészt azonban megfelelő mennyiségű vakcinának kell raktáron lennie a járvány következő hulláma esetén. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »