102 mintavételi helyen szűrnek a Dunaszerdahelyi járásban

102 mintavételi helyen szűrnek a Dunaszerdahelyi járásban

Egy nap alatt beteltek a tesztelésre foglalható időpontok Dunaszerdahelyen, új csapatokkal egészítették ki a tesztelést. Somorján lerövidítették az esti szünetet, hogy több idő maradjon a tesztelésre.

Michal Deraj a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal vezetője délelőtt lapunknak elmondta, minden készen áll az országos szűrésre, a tesztek nagy részét már elszállították az önkormányzatok. A Dunaszerdahelyi járásban 102 ponton lesz mintavétel, a szűrés után azonban nem a megszokott, kék bizonylattal igazolhatják magukat a résztvevők. „Az önkormányzatoknak kellett kinyomtatni az igazolásokat a mintavételi hely fejlécével. Az eredmény kiadásakor lepecsételik a nyomtatványt“ – közölte Michal Deraj.

a

Dunaszerdahelyen ma délben elkezdődött a tesztelés, négy napon keresztül hat helyen várják a lakosokat. Pénteken, szombaton, hétfőn és kedden tartanak nyitva a mintavételi helyek. A nyitás előtt egy nappal, csütörtökön indították el azt az alkalmazást, amely segítségével a helyiek lefoglalhatták az időpontot a tesztelésre. Reggel még válogatni lehetett az időpontok közül, kora délután már csak a hétfőre, és keddre jelentkezhettek az érdeklődők, estére pedig szinte az összes összes foglalható időpont elfogyott. A rendszer szerint 2 perc alatt elvégezhető egy mintavétel, vagyis óránként harminc embert tudnak letesztelni. Mivel gyorsan elfogytak az időpontok, három helyen, a Jilemnický utcai, a Smetana ligeti, és a Vámbéry Ármin Alapiskola tornaterménél plusz csapatokat iktattak be szombaton, ide várják azokat, akiknek nem jutott időpont.

Hírdetés

a

A kórház alagsorában hétköznap az országos szűréssel egyidőben is elérhető az antigén-tesztelés. A hét elején hosszú sor kígyózott a tesztelőpont előtt, csakúgy, mint a Regionális Közegészségügyi hivatalban kialakított állandó mintavételi pontnál. A hét végére sem fogyott el a sor a kórháznál, a tesztelőpontok előtt azonban nem torlódtak fel a várakozók. Az első visszajelzések szerint bevált az előjegyzéses rendszer.

a

A kilenc somorjai mintavételi pont közül négy helyen kötelező az előjegyzés, a másik öt állomásra regisztráció nélkül érkezhetnek a lakosok. Ma délelőtt csak egy állomáson volt kint a virtuális megtelt tábla, a többi helyen még bőven találtunk szabad időpontot. Az önkormányzat azt kérte a lakosoktól, hogy csak egyszer regisztráljanak a tesztelésre, akkor se ismételjék meg a folyamatot, ha a bejelentkezés után még szabad volt az időpont, itt ugyanis 2 percenként osztották fel a nyitvatartást, és a rendszert két tesztelőt jegyez egy időpontra. A városban szombaton reggel 8-tól este hétig, vasárnap reggel 8-tól délután 5-ig tesztelnek. A nagy érdeklődés miatt fél órával lerövidítették a szombati vacsoraszünetet, így több mintát vehetnek le az állomásokon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »