1 millió 100 ezer eurós keretösszegből új tornaterem épülhet a komáromi kajakosoknak

1 millió 100 ezer eurós keretösszegből új tornaterem épülhet a komáromi kajakosoknak

1 millió 100 ezer eurós keretösszegből új tornaterem épülhet a komáromi kajakosoknak Vataščin Péter2024. 05. 28., k – 19:25 Komárom |

A Sporttámogatási Alap nemrég meghozott döntése alapján egy teljesen új, energiahatékony és korszerű tornaterem épülhet fel 2025 nyarára a Komáromi Kajak-Kenu Klub központjában.

Hírdetés

Ahogyan az már idén februárban eldőlt, Nyitra megye 300 ezer euróval támogatta a klub fejlesztési tervét. Keszegh Béla (független) komáromi polgármester a kajakosok központjában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, máshogy nem tudták volna biztosítani a 30%-os önrészt. Aláhúzta: a klub nemcsak Komáromot és a régiót, de egész Szlovákiát képviseli a jó sporteredményeknek köszönhetően.

Branislav Becík (Hlas) megyeelnök elmondta, Nyitra megye intenzíven dolgozik az ifjúsági sportélet támogatásán, amelyet egyetlenegy másik szlovákiai megye sem végez ilyen módon. Hozzáfűzte: a területükön több mint 400 regisztrált sportszervezet működik, amelyek mintegy 16500 gyereket mozgatnak meg. 

A várhatóan 2025 nyarára elkészülő fejlesztéssel kapcsolatban Demin Viktor klubelnök elmondta, az valójában Nyitra megye önkormányzatának vízisport központja lesz, amelyet minden alap- és középiskola használhat majd. A tornaterem nemcsak akadálymentesített lesz, de a legmagasabb szintű energetikai besorolást fogja megkapni. A tetőre szánt napelemes technológia mellett a padlót újrahasznosított autógumikból készített borítás fedi majd.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »