Napi cukiság: pónilóval mentek lopni, de megjelent a kifosztott ház gazdája

Napi cukiság: pónilóval mentek lopni, de megjelent a kifosztott ház gazdája

A gyanúsítottak a kora esti órákban egy póniló vontatta lovaskocsival jelentek meg egy nagykamarási családi háznál, és a nyitott házból a lovaskocsira pakoltak egy gáztűzhelyet, egy puffot, és két zsák kukoricát, 23 000 forint értékben.

Megjelent viszont a tulajdonos fia, aki veszekedni kezdett velük, majd megfogta a kocsit húzó póni zabláját, hogy a gyanúsítottakat a rendőrség kiérkezésig visszatartsa. A vita közben az egyik gyanúsított a tűzhelyet és a puffot a kocsiról a földre rántotta, majd lökdösni kezdte a férfi vállait, aki erre elengedte a zablát. Ekkor érkezett haza a tulajdonos férje, szintén megfogta a póni zabláját, ő is vissza akarta tartani a gyanúsítottakat. Ez azonban nem sikerült, mert a kocsit hajtó gyanúsított az ostorral a csuklójára ütött, így el kellett engednie a zablát, a gyanúsítottak pedig a két zsák kukoricával a helyszínről elhajtottak.

Hírdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte 30 napra a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »