Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Irodalmi karaván

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőink! Amennyiben Olt negyedi és állomási lapkézbesítőnk még nem kereste fel Önt a bérlet meghosszabbítása érdekében, figyelmébe ajánljuk, hogy január 28-ig a postán is előfizethet a Háromszékre.

Kiállítás és előadás a Székely Nemzeti Múzeumban A főépület felújítása miatt egy ideje szünetel a múzeum nagy sikerű A hónap műtárgya sorozata. 2022-ben azonban minden hónap utolsó csütörtöki napján a gazdag gyűjtemény egy-egy kiemelt, különleges, esetleg soha nem látott darabja kerül ismét a figyelem középpontjába, ezúttal az ideiglenes kiállítóhelyen, a sepsiszentgyörgyi Lábas-házban. Az első alkalomra január 27-én, csütörtökön kerül sor. Hogy mi a hónap műtárgya, azt meglepetésnek szánják a szervezők. 17 órától kamarakiállítással és előadással várják az érdeklődőket: megtekinthető a Keöpeczi Sebestyén József címervilága című tárlat, illetve meghallgatható Szekeres Attila István Keöpeczi Sebestyén József élete és műve című vetített képes előadása. A rendezvény partnere, társszervezője az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, a kiállítás társkurátora Szekeres Attila István heraldikus, az egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja. A belépés az előadásra és minden időszakos kiállításra azon a csütörtökön – január 27-én – 16 és 19 óra között ingyenes.

Színház SZILÁGYI ENIKŐ HÁROMSZÉKEN. Ma 19 órától Kovásznán a művelődési központban Mi lennék nélküled? (Egy erdélyi színésznő vallomásai Jászai Mari emlékiratainak felhasználásával) című előadásával lép fel Szilágyi Enikő színművész. Az előadás a Gyulai Várszínház produkciója. Az előadásra a belépés az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően lehetséges. Helyfoglalás: 0744 364 250. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Kaisers TV, Ungarn (rendező: Porogi Dorka, korhatár: 14+) a kamarateremben január 27-én, csütörtökön, 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap 19 órától. Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban január 30-án, vasárnap 19 órától a Lift című produkciót játssza (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc). Jegyek a városi szervezőirodában kaphatóak vagy online a biletmaster.ro platoformon.

Zene FUVOLA- ÉS GITÁRKONCERT. Az Árkosi Kulturális Központban január 27-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Canciones y danzas című gitárkoncertre várják az érdeklődőket. Előadók Costin Soare és Ioan Bănescu bukaresti gitárművészek. A részvétel a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. CSÍKI KAMARAZENEKAR. Január 28-án, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagyterme ad otthont a Csíki Kamarazenekar koncertjének. A zenekar Bartók Béla, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, George Enescu műveiből összeállított repertoárját játssza. Szólista és karmester: Ionian Ilias Kadesha. A 2021/2022-es hangverseny­évadra a jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő), 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 18 órától A tábor, 18.30-tól Hasadék (román felirattal), 19.30-tól Pókember: Nincs hazaút (román felirattal), 20.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (magyar vígjáték román felirattal) – a Filmtett Egyesület szervezésében Cristina Groșan első nagyjátékfilmjének díszbemutatóját tartják.

Keresztrejtvény A Rejtett kincseink című tavalyi keresztrejtvény-sorozatunk nyertesei ajándéktárgyat és könyvjutalmat kapnak: Dávid György, Bedő Rozália és Bara Zsuzsa sepsiszentgyörgyi olvasónk. Könyvjutalomban részesül: Bajka Veronika, Baka Gyöngyvér, Bende Olga, Blénessy Csaba, Borbély Ibolya, Czompó Sz. Zsófia, Debreceni Erzsébet, Dézsy Dénes, Fogarasi Gyöngyvér, Geréb Olga, Geréd Ilona, Hubbes Gizella, Kácsuly Katalin, Kocsis Ildikó, Korodi Irén, Kölcze Sándor, Kristó Csilla, Márkosi Matild, Molnár Árpád, Molnár Gizella, Molnár Lehel, Nagy Gábor, Péter Mária Lujza, Rákosi Valéria, Simon Edit, Szekeres Judit, Szi­lágyi Dalma, Turos János, Vajda Magda, Bálint Judit, Bod Rozália, Dobos Dávid, Ferenczi István, Gyenge Ferenc, László Ildikó, Lepedus Gyula, Szabó Irén, Ürmösi-Incze Sándor, Váncsa András, Szász-Fejér Gyöngyi Mária, Balog Éva, Forró Gábor, Kónya Ildikó, Lőrincz Béla sepsiszentgyörgyi, Kálcza Jenő, Pap Elek, Bacsó József, Thiesz Erzsébet és Thiesz Katalin kovásznai, Nagy Antónia nagybaconi és Dobri Edit uzoni olvasónk. A nyereményeket a szerkesztőségben lehet átvenni munkanapokon 9–14 óráig.

Vállalkozók találkozója Baróton Barót Város Önkormányzata csütörtökön 16 órától a baróti Party Pub étterem emeleti termében találkozót szervez, amelyre tisztelettel meghívja a Baróton, illetve a közigazgatásilag hozzá tartozó településeken működő vállalkozások képviselőit.

Ingyenes ügyintézés Uzonban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig az uzoni kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket, szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, összeállítják a magyar állampolgársági kérelmeket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Röviden IVÓVÍZ. Oroszfaluban a 34-es szám előtt lévő tűzcsap helyreállítása miatt ma 9–12 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Bem József utcában a Fortyogó és Oroszfalvi utca közötti szakaszon. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail- címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. ELKÖLTÖZTEK AZ IRODÁK. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum a felújítási munkálatok miatt lezárta a múzeum főbejáratát, az intézmény irodái a Vasile Goldiș utca 2. szám alatti épületbe költöztek. Arra kérik az érdeklődőket, részesítsék előnyben az online ügyintézést (e-mail cím: [email protected]), ha ez nem megoldható, akkor a Vasile Goldiș 2 sz. (Consic épület, II. emelet) alatti bejáratot vegyék igénybe. IFJÚSÁGI IRODA. Ifjúsági irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön a város önkormányzata a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt. Kérik a lakosságot, bármilyen ifjúságot érintő probléma kapcsán forduljanak az iroda munkatársaihoz. Elérhetőségek: krista.salagean @sepsi.ro, [email protected].


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »