Zeman cseh államfőt kórházba szállították

Zeman cseh államfőt kórházba szállították

Miloš Zeman cseh államfőt vasárnap délután sötét színű kormányautók kíséretével szállították kórházba a mentősök. Az Idnes.cz közlése szerint a Központi Katonai Kórház igazgatója hamarosan sajtótájékoztatót tart a cseh elnök állapotáról.

Zeman egészségi állapota az elmúlt hetekben egyre romlott, már két hete betegeskedett, ami miatt le kellett mondania programjait. Ma (vasárnap) például a CNN Prima News-nak kellett volna interjút adnia, ám azt még a hét vége előtt kénytelen volt lemondani. Eredetileg azt tervezte, hogy a cseh választásokkor maga megy el az urnákhoz leadni a szavazatát, végül azonban ez sem valósult meg, és mozgóurna segítségével szavazott.

Hírdetés

Mielőtt a mentősök kórházba szállították volna, Zeman államfő az elnöki rezidencián Andrej Babišt, az ANO párt elnökét jelenleg regnáló kormányfőt fogadta. Nagyjából fél óra elteltével az oldalsó kijáraton távozott, és nem válaszolt az újságírók egyetlen kérdésére sem. Röviddel ezután hagyta el a Lány várat a mentő a fekete kormánylimunizok kíséretében.

Aktuality.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »