Az Árpád hídi baleset négy sérültje közül kettőnek súlyos az állapota – a nap hírei

Az Árpád hídi baleset négy sérültje közül kettőnek súlyos az állapota – a nap hírei

Újabb nyolc vizsgálatot rendelt el igazságügyi miniszter az elmúlt napokban tapasztalt járatkésések és járattörlések miatt. Várhatóan a Munkáspárt nyeri a mai Parlamenti választásokat Nagy-Britanniában

Az Árpád hídi baleset négy sérültje közül kettőnek súlyos az állapota – közölte a mentőszolgálat a HVG-vel. Az ütközésben hárman haltak meg, a vétlen autóban utazó 34 éves férfi és 32 éves nő, és a karambolt okozó 43 éves férfi. A rendőrség megerősítette, hogy a baleset előtti percekben a budai oldalon a férfi ellopott egy taxit egy női taxisofőrtől majd menekülés közben hajtott fel szemben a hídra. Az is kiderült, hogy a baleset napján, június 3-án hajnalban a férfival szemben rendőrségi intézkedés történt, miután egy óbudai közterületen zavartan viselkedett, a drogtesztje pedig pozitív lett. A férfit akkor előállították, de végül elengedték.

A Fővárosi Önkormányzat a múlt évben 26 darab sebességmérő kamerát telepített az eredetileg tervezett 45 helyett. A főpolgármester Facebook-posztjában azt írja: az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamerák helyett olyan, állandóan működő, modernebb készülékeket helyeztek üzembe, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni. A következő hetekben már éles üzemben bírságolja is a rendőrség a szabályszegő autósokat.

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában – közölte a MÁV-START. A június „fekete héttel” zárult: öt baleset történt, az egyik három halálos áldozatot követelt. Kormányos László vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: a KRESZ betartásával, körültekintő közlekedéssel megelőzhetők a vasúti balesetek.

Újabb nyolc vizsgálatot rendelt el igazságügyi miniszter az elmúlt napokban tapasztalt járatkésések és járattörlések miatt. Így összesen már tizenegy vizsgálat van folyamatban. A most indított eljárások a Ryanair és a Wizzair légitársaságok járatait érintik – közölte a minisztérium. Tuzson Bence közölte: véget kell vetni annak, hogy a légitársaságok semmibe veszik az utasok kényelmét és jogait, és adott esetben családok jól megérdemelt pihenését teszik tönkre.

Átláthatósági hatósági eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a Szuverenitásvédelmi Hivatallal szemben – tudta meg a 24.hu. A hatóság szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem tett eleget az adatszolgáltatási és átláthatósági kötelezettségeinek, mivel nem tette közzé az ötmillió forintot meghaladó értékű szerződéseit, támogatásait vagy kifizetéseit.

Hírdetés

A Debrecen közelében létrejövő BMW gyár melletti szántóföldi területen építené fel az új közlekedési múzeumot az Építési és Közlekedési Minisztérium. A Népszava azt írja: az intézménynek az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítania konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek. A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy Debrecen központja csaknem 10 kilométerre van a kijelölt helyszíntől és jelenleg csak autóval közelíthető meg.

Ukrajnában addig nem lehet tűzszünet, amíg nem kezdődnek béketárgyalások Ukrajnával –jelentette ki az orosz elnök. Vlagyimir Putyin szerint Moszkva nem engedheti meg, hogy az ukránok a fegyvernyugvást a helyzetük javítására és fegyverutánpótlásra használják fel, ahogy korábban tette. Úgy fogalmazott, hogy el kell érni, hogy Kijev olyan lépések megtételébe egyezzen bele, amelyek visszafordíthatatlanok és elfogadhatók az Oroszországi Föderáció számára.

A következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie – ezt a váratlan kijelentést Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tette egy interjúban. A június végén Svájcban tartott első békecsúcsra Oroszország nem kapott meghívást. Volodimir Zelenszkij korábban azt mondta, hogy Kijev a következő világtalálkozóra egy új, „érthető és átfogó” tervet készít a háború lezárására, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoznak.

Cáfolja Joe Biden elnökjelölti küzdelemtől való visszalépését a Fehér Ház. Joe Biden és Donald Trump legutóbbi vitája pánikhullámot indított el a Demokrata Párton belül, sokan aggódnak amiatt, hogy az elnök nem alkalmas egy második ciklusra. A legutóbbi közvélemény-kutatások Donald Trump fölényét mutatják. A New York Times által megrendelt felmérés szerint Donald Trumpot jelenleg az amerikaiak 49 százaléka, míg Joe Bident 43 százalék támogatja.

Parlamenti választásokat tartan Nagy-Britanniában. A mintegy 49 millió állampolgár közép-európai idő szerint este 11 óráig adhatja le szavazatát. Hivatalos végeredmény pénteken várható. A felmérések alapján 14 év után véget érhet a jobboldali kormányzás és a Keir Starmer által vezetett Munkáspárt a parlamenti mandátumok akár 75 százalékát is megszerezheti.

Wolf-díjjal tüntetik ki Kurtág Györgyöt zeneművészeti, Roska Botondot pedig orvostudományi kategóriában. A rangos, elismerést néhány hónap múlva vehetik át az idei díjazottak. A zeneművészet kategóriában Kurtág György lesz a harmadik magyar kitüntetett, 1996-ban Ligeti György, 2018-ban pedig Fischer Ádám nyerte el a díjat. A Svájcban élő, Roska Botond neurobiológus megosztva kapja az orvostudományi díjat, kutatásai fókuszában a látás helyreállítása áll.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »