Zelenszkij több mint 4 órán át tárgyalt Merkel kancellárral Berlinben

Zelenszkij több mint 4 órán át tárgyalt Merkel kancellárral Berlinben

Éjszakába nyúló, több mint négy órán át tartó megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij elnök Angela Merkel német kancellárral hétfőn Berlinben.

A tárgyalás éjfél után ért véget, a találkozó eredményéről az államfő kedden, az Ukrajna 30 nemzeti fórumon számol be a médiának – adta hírül a korrespondent.net hírportál, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Zelenszkij berlini munkalátogatása során hétfőn találkozott Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnökkel, akivel a NATO-val, Donbásszal és a koronavírussal kapcsolatos kérdéseket tekintett át.

A felek külön figyelmet szenteltek a donbászi biztonsági helyzetnek.

Hírdetés

Ennek kapcsán Zelenszkij tárgyalópartnerének hangsúlyozta, hogy Ukrajna minden tőle telhetőt megtesz a donbászi konfliktus békés rendezése érdekében.

Vasárnap este az államfő az Északi-Áramlat-2-ről, az orosz agresszióról és Ukrajna európai integrációjáról tárgyalt Armin Laschettel, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökével, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével, akit Angela Merkel kancellár legesélyesebb utódjának tartanak.

Zelenszkij a találkozón hangsúlyozta, Ukrajna számára fontos, hogy az új német szövetségi kormány folytassa az Ukrajnát támogató politikát a szuverenitás és területi egység kérdéseiben,

segítse elő az európai uniós egységet Ukrajna integrációját és NATO-tagságát illetően.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »