Zelenszkij szerint az oroszok Kijev elfoglalásának a tervein dolgoznak és négymilliárd dollárba került az óriáscégnek Ronaldo húzása: június 16-i hírösszefoglaló

Zelenszkij szerint az oroszok Kijev elfoglalásának a tervein dolgoznak és négymilliárd dollárba került az óriáscégnek Ronaldo húzása: június 16-i hírösszefoglaló

Zelenszkij: Az oroszok Kijev, Odessza, Harkiv elfoglalásának a tervein dolgoznak; Négymilliárd dollárba került az óriáscégnek Ronaldo húzása; A lengyel szejm felszólítja az EU-t és a NATO-t az Északi Áramlat-2 gázvezeték befejezésének megakadályozására; Meg akarta vesztegetni a pénzügyőrt egy ukrán nő a beregsurányi határátkelőn; Magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak oltásra a határon túli magyarok. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 16-án.

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszországban Kijev és más ukrán nagyvárosok elfoglalásának a tervein dolgoznak – közölte a Levij Bereg hírportál szerdán az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Ebben az elnök érthetetlennek nevezte, hogy az orosz fél miért mondja Kijevnek, hogy a DNR-LNR szakadáraival tárgyaljon, miközben a Nyugat-2021 hadgyakorlatot nem a DNR-LNR, hanem az oroszok tartják.

Fernando Santos szövetségi kapitány mellett a portugál játékosok közül Cristiano Ronaldo vett részt a Magyarország elleni Európa-bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A luzitánok csapatkapitánya még le sem ült, már magára hívta a figyelmet: észrevette, hogy az asztalon két üveg Coca-Cola várta, és ő ezt egyáltalán nem értékelte. Ronaldo előbb csak rosszallóan nézte az üvegeket, majd fogta, és eltolta őket az asztal sarkára, hogy minél messzebb legyenek tőle.

Hírdetés

A lengyel szejm szinte egyhangúlag felszólította kedden az Európai Unió (EU) és a NATO tagállamait, kiemelten Németországot és az Egyesült Államokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket az Északi Áramlat-2 orosz-német gázvezeték befejezésének megakadályozására. A dokumentum azt követően született, hogy Joe Biden amerikai elnök májusban bejelentette, Washington visszavonja a Balti-tenger alatt, Lengyelország és Ukrajna megkerülésével épülő projektet kivitelező cégek ellen kivetett amerikai szankciókat.

Meg akarta vesztegetni a magyar pénzügyőrt egy ukrajnai nő a beregsurányi határállomáson, emiatt eljárás indult ellene és őrizetbe vették. Egy ukrán állampolgárságú házaspár hétfőn – miután több százezer forintért luxus ruházati és műszaki cikkeket vásárolt – Ukrajna felé akarta elhagyni Magyarországot, és gyalogosan kilépésre jelentkezett Beregsuránynál. A férfi áfa-visszaigénylést kezdeményezett, de a pénzügyőr észrevette, hogy az iratokon elírás van és a számlák kiállítási helye Budapest.

A határon túli magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra. A közleményben kiemelték: minden magyar állampolgár, így a külhoni magyar állampolgárok is folyamatosan regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon oltásra, és május eleje óta 18 ezren ezt meg is tették. Hozzátették: a regisztráció érvényesítése után – a külhoni magyar állampolgárokhoz hasonlóan – hamarosan nekik is lesz lehetőségük online időpontot foglalniuk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »