Zelenszkij javasolja a nemzeti kisebbségekre vonatkozó törvény elfogadását

Zelenszkij javasolja a nemzeti kisebbségekre vonatkozó törvény elfogadását

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Ukrajnában szükség van egy nemzeti kisebbségek jogainak védelméről szóló törvény elfogadására.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Legfelsőbb Tanács és a Miniszteri Kabinet képviselőivel folytatott megbeszélésen javasolta a nemzeti kisebbségek jogainak védelméről szóló törvény elfogadását.  Ez a törvény a nyelvhasználatot, valamint az identitás védelmét fogja szabályozni – adta hírül az RBC Ukrajna hírportál.

Hírdetés

Elmondása szerint Ukrajna tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségek hagyományait és kulturális értékeit, ezért megfelelő törvényt kell elfogadni.

A portál közlése szerint az ukrán államfő megjegyezte, hogy jogállásuk rendezése elősegíti a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét, valamint egyenlővé teszi az összes nemzeti kisebbséget.

«Nekünk mint államnak meg kell védenünk a nemzeti kisebbségek hagyományait, ünnepeit, nyelvét, folklórját, ugyanakkor megköveteljük az ukrán hagyományok és az ukrán nyelv tiszteletét.  Bármely nemzeti kisebbséghez tartozó gyermeknek ismernie kell saját anyanyelvét és az ukrán nép nyelvét is.  Ez az igazságos» – hangsúlyozta Zelenszkij.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »