Egy nap alatt két részeg buszsofőrt fogott a rendőrség

Egy nap alatt két részeg buszsofőrt fogott a rendőrség

Egy nap alatt két részeg buszsofőrt fogott a rendőrség. Mindkettőjük ellen vádat emeltek függőséget okozó szer befolyása alatt elkövetett bűncselekmény miatt – akár börtönbüntetésre is számíthatnak.

Először Lőcsén (Levoča) fülelt le a rendőrség egy buszsofőrt, aki szolgálat közben több mint 1 ezreléket fújt. Jana Ligdayová, az eperjesi (Prešov) megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy az 53 éves férfit hétfőn a kora reggeli órákban állította meg egy járőr rutin ellenőrzés keretében.

Hírdetés

„A sofőrön elvégzett alkoholszondás vizsgálat kimutatta, hogy a foglalkozását alkoholos befolyásoltság alatt gyakorolta. Az alkoholszondás teszt eredménye 1,15 ezrelék volt” – közölte Ligday. A sofőrt rendőrségi fogdába helyezték és eljárást indítottak ellene. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, a törvény értelmében kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztés vár rá.

A második esetben a vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) rendőrök egy 51 éves buszsofőr ellen emeltek váda, szintén alkoholos befolyásoltság miatt. Az Iveco típusú autóbusz vezetőjét alkoholszondás vizsgálatnak vették alá, a szervezetében 1,40 ezrelék alkoholszintet mértek. Ahogy kelet-szlovákiai kollégája esetében, úgy ellene is eljárás indult.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »