Zelenszkij: Az EU nem lehet a gazdag oroszok “szupermarketje”

Zelenszkij: Az EU nem lehet a gazdag oroszok “szupermarketje”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken ismét felszólította az Európai Unió államait, hogy tiltsák be a vízumok kiadását az orosz állampolgárok számára. Szerinte meg kell akadályozniuk, hogy az EU „szupermarketté” váljon, amely mindenki számára nyitva áll, akinek elegendő forrása van a belépéshez.

Zelenszkij szokásos esti beszédében azt mondta, javaslata nem vonatkozik azokra az oroszokra, akiknek segítségre van szükségük, miután Vlagyimir Putyin elnök politikájával szembehelyezkedve kockáztatták szabadságukat vagy életüket.

– jelentette ki Zelenszkij.

Hírdetés

„Nem szabad lerombolnunk Európa eszméjét – közös európai értékeinket. Európának nem szabad szupermarketté válnia, ahová nem számít, hogy ki lép be, és ahol elsősorban az a cél, hogy az emberek egyszerűen kifizessék az árut“.

Zelenszkij a héten a Washington Postnak adott interjújában is a vízumtilalmat hangoztatta, mondván, az oroszoknak a saját világukban kell élniük, amíg meg nem változtatják filozófiájukat – emlékeztet a Reuters.

Az ukrán vezető felhívásával még nem nyerte el a nagyobb uniós országok támogatását. Új beszédében ugyanakkor köszönetet mondott a balti államoknak és az EU Tanácsában jelenleg elnöklő Csehországnak az ügyben nyújtott támogatásért.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »