Zavart elméjű férfi támadt egy papra és egy szerzetesnővérre Franciaországban

Zavart elméjű férfi támadt egy papra és egy szerzetesnővérre Franciaországban

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, a nizzai Saint-Pierre-d’Arène-templomban – jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap.

A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést. A lap információi szerint Krzyzstof Rudzinski 57 éves, lengyel származású pap sebesült meg a támadásban, amely a délelőtti szentmise előtt történt. A 72 esztendős Marie-Claude nővér sietett a pap segítségére, és enyhébb sérülést szenvedett, miközben megpróbálta kicsavarni a támadó kezéből a 7 centiméteres pengéjű kést. A 31 éves merénylő korábban pszichiátriai kezelés alatt állt a Le Figaro értesülései szerint.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, s azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték.

A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű.

Hírdetés

A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben.

A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

Forrás: MTI; Le Figaro

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »