Verstappen nagy csatában győzött Dzsiddában (Forma–1)

Verstappen nagy csatában győzött Dzsiddában (Forma–1)

A világbajnoki címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Szaúdi Nagydíjat vasárnap Dzsiddában, miután nagy csatában győzött Charles Leclerc, a Ferrari pilótája ellen. Az egy héttel ezelőtti szezonnyitón diadalmaskodó Leclerc mögött csapattársa, a spanyol Carlos Sainz ért célba harmadikként.

A rajtot Sergio Pérez kiválóan kapta el, így meg is őrizte a vezető pozíciót, mögéje pedig Leclerc sorolt be másodikként. A harmadik pozícióért Sainz és Verstappen küzdött meg az első két kanyarban, és ebből a csatából a holland jött ki győztesen.

A 15. kör végén Pérez az élről a bokszba hajtott kerékcserére, a 16. körben viszont Nicholas Latifi a betonfalnak csapta a versenyautóját, ezért a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót. A mezőny nagy része ekkor azonnal kiállt friss abroncsokért, így az újraindítás előtt Leclerc, Verstappen, Pérez, Sainz volt a sorrend a safety car mögött az első négy helyen.

Hírdetés

A verseny a 22. körben folytatódhatott, Leclerc pedig remekül megőrizte az első helyet, mögötte Verstappen száguldott másodikként. A harmadik pozíciót Pérez kénytelen volt átadni a Ferrari spanyol pilótájának, mert a mexikói korábban szabálytalanul húzott el Sainz mellett.

Nyolc körrel a vége előtt Verstappen közel került az éllovas monacói versenyzőhöz, így nagy csata kezdődött a futamgyőzelemért. Első nekifutásra a holland megelőzte riválisát, aki viszont azonnal visszaszerezte a vezető helyet. Ezután Verstappen mással próbálkozott, de nem járt sikerrel, két körrel később viszont megfelelő taktikát választott, és a célegyenesben átvette a vezetést.

A hajrában a Ferrari monacói pilótája már nem tudta utolérni a hollandot, aki pályafutása 21. futamgyőzelmével feljött az örökranglista 15. helyére a finn Kimi Räikkönen mellé. A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton a 16. helyről rajtolva tizedik lett, míg a pole pozícióból startoló Sergio Pérez negyedikként zárt.

A vb két hét múlva folytatódik az Ausztrál Nagydíjjal Melbourne-ben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »