Védelmi miniszter: a lakosság számára a legnagyobb veszélyt az energiaárak jelentik, nem a járvány vagy a háború

Védelmi miniszter: a lakosság számára a legnagyobb veszélyt az energiaárak jelentik, nem a járvány vagy a háború

Vasile Dîncu védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy szerinte a lakosságot leginkább az energiaszámlák fenyegetik.

A miniszter a Cantacuzino Nemzeti Orvosi-katonai Kutatási és Fejlesztési Intézet 2021-es tevékenységének kiértékelő ülése után nyilatkozott.

Megkérdezték tőle, hogy melyik a legnagyobb veszély Románia lakosságára nézve: a világjárvány, a háború vagy az energiaszámlák.

Hírdetés

„Ezt nem könnyű megmondani, nincsenek olyan módszereink, amelyekkel ezeket a dolgokat értékelni tudnánk. Mindegyik területnek megvan a maga veszélyességi foka. A lakosság számára azonban jelenleg a legnagyobb veszélyt, úgy gondolom, az energiaszámlák jelentik, mert úgy tűnik, hogy a járvány energiája az utóbbi időben egyre csökken” – mondta Dîncu.

Hozzátette, hogy „a lakosságot jobban érintik a számlák, mint a nemzetközi helyzet”.

„A lakosságot fenyegető veszélyekről beszéltem, nem beszéltem a Romániát fenyegető veszélyekről, a külső veszélyekről. Úgy értem, hogy ez a kérdés logikája. A lakosságot, és ezt most nagyon határozottan ki tudom jelenteni, inkább az energiaszámlák, semmint a nemzetközi helyzet érinti. Pontosan arra válaszoltam, amit kérdezett” – hangsúlyozta a védelmi miniszter.(agerpres, hírszerk.)

Fotó: Vasile Dîncu/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »