Vasárnap itthon játszanak a háromszéki csapatok (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Vasárnap itthon játszanak a háromszéki csapatok (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A visszavágó első, összességében a bajnokság 12. fordulójával folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga 2022–2023-as idénye. Háromszéki csapataink vasárnap hazai környezetben lépnek pályára: a Kézdivásárhelyi SE 17 órától a Konstancai MSK csapatát fogadja, míg a bajnoki címvédő Sepsi-SIC 18 órától a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincsőt is foglalkoztató Kolozsvári U vendégjátékára készül.

A 12. forduló vasárnapi játéknapjának első találkozóját a céhes városi Kicsid Gábor Sportcsarnokban rendezik meg, ahol a helyi KSE csapata 17 órától a Konstancai MSK alakulatát látja vendégül. Az odavágó-sorozatot 16 ponttal és a 6/4-es mérleggel a hatodik helyen záró kék-fehérek újabb meglepetésre készülnek a tengerpartiakkal szemben, akiket Ljubomir Kolarevic tanítványai az ősszel 64–56-ra győztek le. A pontvadászat első felét 17 ponttal a harmadik helyen zárták a konstancaiak, miután hat győzelem mellett mindössze három vereséget könyveltek el. Ez lesz a két csapat egymás elleni tizenötödik mérkőzése, külön párharcukat 9–4 arányban a dobrudzsaiak vezetik. A 2022-es esztendőt mindkét gárda sikerrel fejezte be: a felső-háromszékiek 74–65-re győzték le az Alexandriát, míg a Konstanca 71–66-ra verte a Bukaresti Rapidot.

Hírdetés

A címvédő és hibátlan mérleggel listavezető Sepsi-SIC csütörtöki Európa-kupa-mérkőzése után ugyancsak vasárnap, de 18 órától játssza soros bajnoki mérkőzését a Sepsi Arénában, ahol a Kolozsvári U gárdáját fogadja. A pontvadászat első fordulójában Zoran Mikes tanítványai magabiztos teljesítménnyel 107–32 arányban győzték le a kincses városi lányokat. A sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső csapata az őszi idény alatt három győzelmet és hét vereséget jegyzett, az óév utolsó találkozóján pedig kisebb meglepetésre 71–54-re kikaptak a Târgoviște együttesétől. Velük ellentétben a tízből tíz győzelmemnél tartó megyeszékhelyi zöld-fehérek sikerrel abszolválták a szilveszter előtti rangadójukat, miután 92–67-re verték az Aradi FCC-t. A hétvégén harmincnyolcadik alkalommal találkoznak a csapatok, eddig a Sepsi-SIC 34, míg a Kolozsvár 3 diadalnál tart.

A 12. forduló programja: * szombaton Alexandria–Bukaresti Rapid (16 óra), Marosvásárhelyi Sirius–Brassói Olimpia (18 óra) * vasárnap Kézdivásárhelyi SE–Konstancai MSK (17 óra), Sepsi-SIC–Kolozsvári U (18 óra) * január 11-én Aradi FCC–Târgoviște (17 óra). Az Agronómia Bukarest szabadnapos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »