Várszegi Asztrik tartott lelkigyakorlatot a Szombathelyi Egyházmegye pedagógusainak

Várszegi Asztrik tartott lelkigyakorlatot a Szombathelyi Egyházmegye pedagógusainak

A Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények pedagógusainak június 18. és 20. között rendeztek nyári lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A programot Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát vezette.

A lelkigyakorlaton 24 pedagógus vett részt. A főapát elmélkedéseiben Jézust mint pedagógust állította a középpontba, aki a Mennyei Atyával való kapcsolatra szeretne nevelni minket.

Az elmélkedések mellett a hétvége során lehetőség nyílt egyéni és közös imádságra is. A programban szerepelt szentségimádás, szentmise, valamint egy imaösvény is, amelyet végigjárva a tanárok, óvodapedagógusok hivatásukról, erősségeikről és nehézségeikről elmélkedtek.

Hírdetés

A résztvevők kötetlen beszélgetés keretein belül feltehették kérdéseiket a lelkigyakorlat-vezetőnek, aki őszintén osztotta meg gondolatait többek között a kereszténység mai nehéz helyzetével kapcsolatban. A beszélgetést Várszegi Asztrik személyes történeteivel színesítette, melyek által a résztvevők betekintést nyerhettek mindennapjaiba, szabadidős tevékenységeibe is.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »