Varázs-Ló az idei Incitato táborban

Varázs-Ló az idei Incitato táborban

Vasárnap megérkeztek a képzőművészek az idei Incitato táborba, amely a 32. kiadásához érkezett. Az idei téma a Varázs-Ló, a táborzáró kiállításra július 14-én kerül sor.

A tábort néhai Tóth Ferenc álmodta meg, elképzelését lánya, Tóth Ildikó viszi tovább, akinek meghívására a Katrosában felütött „főhadiszállásra” érkeztek meg a képzőművészek. Az Incitatót 1993 óta szervezik, és Európa egyetlen olyan művésztábora, ahol a téma mindig a lovakkal kapcsolatos. Az eltelt több mint harminc év alatt a művésztelepen a belföldi képzőművészek mellett szép számban indiai, belga, szlovák, ukrán, holland, felvidéki, magyarországi képzőművészek is megfordultak. Az idei táborban az alkotómunka mellett több tanulmányi kirándulás szerepel, a résztvevők több képzőművész műtermét keresik fel, de ellátogatnak a sepsimagyarósi Napos Oldal Lovardába és a kézdialmási Táltos Paripa Lovardába is.

Hírdetés

A zárókiállításra két hét múlva az Incze László Céhtörténeti Múzeumban kerül sor.

Az idei tábor résztvevői: Ábrahám Imola (Brassó), Ábrahám Jakab (Brassó), Bajkó Attila (Temesvár), Csutak Levente (Brassó), Deák Barna (Kovászna), Deák M. Ria (Kovászna), Dimény András (Brassó), Fazakas Barna (Csíkszereda), Forró Ágnes (Kolozsvár), Gábor Balázs (Kézdivásárhely), Kövér György (Csíkszereda), Májai Adrienn (Kézdivásárhely), Miholcsa József (Marossárpatak), Nagy Lajos (Kézdivásárhely), Orth István (Nagyszeben), Ráduly Piroska (Csíkszereda), Sárosi Csaba (Kézdivásárhely), Sárosi Mátyás (Kézdivásárhely), Simó Enikő (Sepsiszentgyörgy), Tomos Tünde – a tábor művészeti vezetője (Négyfalu), Ürmös Péter (Budapest), Vetró András (Kézdivásárhely), Vetró B. S. András (Brassó), Vincze László (Sáránd) és Xantus Géza (Csíkszereda).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »