Váratlan végeredmény a Jobbik tisztújító kongresszusán

Váratlan végeredmény a Jobbik tisztújító kongresszusán

A Jobbik – Konzervatívok XXXIII. tisztújító kongresszusán Adorján Bélát választották a párt elnökévé a küldöttek 90,79 százalékkal – derült ki a párt közleményéből.

A Jobbik – Konzervatívok szombati tisztújító kongresszusán Adorján Bélát választották a párt elnökévé. Gyöngyösi Márton, az eddigi elnök és a párt egyetlen európai parlamenti képviselője nem állt rajthoz. A Jobbik 0,99 százalékot ért el a június 9-i EP-választáson.

Az országos Sajtószolgálat által kiadott közleményben így mutatták be az új elnököt: „Adorján Béla 15 éve tagja a Jobbik közösségének. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője, népi iparművészként, alkotó emberként dolgozik.”

A párt megerősödését a radikálisan őszinte politizálásban látja. Elsődleges célja, hogy visszahozza a Jobbik egykori közösség- és emberközpontúságát, hogy „újra otthonuknak érezhessék a választók a pártot”.

Megalakult a Jobbik-Konzervatívok új elnöksége

Hírdetés

A küldöttek dr. Lukács László Györgyöt, Z. Kárpát Dánielt, Kvárik Anitát, Ander Balázst, Révi Attilát és Kesztyűs Attilát választották meg alelnökként.

Adorján Béla, a Jobbik-Konzervatívok frissen megválasztott elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hálás azért az erős felhatalmazásért, amit a 90,79%-os eredménnyel kapott. Hangsúlyozta, óriási szükség van most az egységre, mert csak összefogással lehet megerősödni a jövőben.

Mint az többször elhangzott már pártunk képviselőitől az elmúlt hetekben: túlvagyunk egy tragikus választási eredményen, mely arra ösztönzött minket, hogy számot vessünk a múltunkkal, szembenézzünk a jelennel, és rendet tegyünk magunkban. Ez megtörtént. Az új elnökség megválasztásával pedig ideje megteremteni a rendet a Jobbikon belül is, hogy stabil alapokon kezdődhessen meg az építkezés. A megválasztott elnökségnek ismert és rutinnal rendelkező, illetve új tagjai is vannak, mely egyrészről garantálja a stabilitást, másrészről garantálja a megújulást.

Adorján Béla népi iparművészként dolgozik egy Szabolcs megyei településen, eddig nem vállalt országos politikusi szerepet a Jobbikban, de 15 éve tagja annak. Tapasztalatból tudja, hogy a párt mit csinált jól és rosszul az elmúlt években, mi volt az oka annak, hogy eltávolodott az emberközpontú politizálástól. Megválasztásával arra vállalkozott, hogy visszavezesse a Jobbikot korábbi, legjobb önmagához. Ahhoz, amikor radikális őszinteséggel mondtuk ki a hétköznapi emberek égető problémáit, és minden eszközünkkel azon voltunk, hogy megoldást találjunk rá. Elnökhelyettesként dr. Brenner Koloman, egyetemi docens, korábbi főpolgármester-jelölt fogja segíteni munkáját, akivel tökéletesen kiegészítik egymást ahhoz, hogy a teljes magyar nemzetet meg tudják megszólítani.

Hétfőn máris elkezdődik a munka, elsődleges feladat lesz megerősíteni a tagsággal való kapcsolatot és újraépíteni a választókkal való bizalmat – olvasható a párt közleményében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »