Változások június 1-jétől Ukrajnában és ballagás a Péterfalvai Református Líceumban: május 31-i hírösszefoglaló

Változások június 1-jétől Ukrajnában és ballagás a Péterfalvai Református Líceumban: május 31-i hírösszefoglaló

Milyen változások várnak az ukránokra június 1-jétől?; Hatalmasan cselekedett velünk az Úr – Ballagás a Péterfalvai Református Líceumban; Csempészcigarettát szimatolt ki a szolgálati kutya Csapon; Nyolcmilliárdba került a világ jelenleg legdrágább autója; A beregszászi Macsolai utcában élők figyelmébe! Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 31-én.

Ukrajnában 2021. június 1-jétől számos olyan változás várható, amely érinti a nyugdíjakat, az oktatást, a COVID-igazolásokat  és az ország útjain történő közlekedést. Június 1-jétől a nyugdíj kifizetéseket automatikusan újraszámítják. Június 1-jétől új szabályok lépnek hatályba a nagyméretű járművek vezetői számára Ukrajna útjain.

A rendszerváltást követő időszak ébredést hozott a kárpátaljai magyarság hitéletében. Fiatalok tömegei nyitották meg szívük ajtaját Jézus Krisztus befogadására. Isten az itteni református egyházkerület vezetőit nagy álmokkal ajándékozta meg, s erőt adott ahhoz, hogy iskolákat alapítsanak. Olyan időben, amikor nem volt pénzük, de erősen hittek és imádkoztak az álom megvalósításáért, kezdte megnyitó beszédét a Péterfalvai Református Líceum végzőseinek ballagási ünnepségén Seres János lelkészigazgató. 

Hírdetés

Május 30-ára virradóan Csapon nagy mennyiségű csempészcigarettát szimatolt ki a szolgálati kutya. A 26 éves ungvári férfi Magyarországra tartva a Ford Focus típusú autójával a vámellenőrzéshez a zöld folyosót választotta, amivel jelezte, hogy nem szállít tilos vagy korlátozott mennyiségű árut. Az alapos vizsgálat során, melybe szolgálati kutyákat is bevontak, 620 csomag zárjegy nélküli Compliment Blue márkájú cigarettát találtak.

A Rolls-Royce Boat Tail annyiba kerül, mint 55 Phantom. Egyetlen megrendelő számára készítették, aki nem járult hozzá ahhoz, hogy kiderüljön a személye. Új rekorder vezeti a világ legdrágább autóinak listáját: a napokban bemutatott Rolls-Royce Boat Tailt 20 millió fontért (mintegy nyolcmilliárd forintért) készítették egy titokzatos multimilliomos számára.

A beregszászi Macsolai utcán továbbra is késik az út aszfaltozása. Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán arról tájékoztatta az érintett utca lakosait, hogy a Macsolai utca aszfaltozásának előkészítése során felmerült 22 olyan akna telepítésének szükségessége a csatornahálózaton, amelyek 40 tonnás terhelésre vannak kiszámítva.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »