Változások a szubvenció igénylésében Ukrajnában

Változások a szubvenció igénylésében Ukrajnában

Ukrajnában szeptembertől változások várhatók a szubvenció igénylésekor. 

A Pénzügyminisztérium becslései szerint minden tizedik ukrán állampolgárnak, vagyis 4,6 millió embernek szüksége van támogatásra a rezsiköltségek kifizetéséhez.

Tekintettel arra, hogy a támogatásra pályázók száma a jövőben csak növekedni fog, ennek következtében alaposabban kívánják ellenőrizni a polgárokat.

Ennek érdekében a támogatásban részesülők lakásán tartanak majd ellenőrzéseket. Az ellenőrzések valószínűleg legkorábban 2022-ben kezdődnek majd.

Arról, hogy hogyan kell helyesen igényelni a szubvenciót, Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter beszélt a Fakty kiadványnak adott kommentárjában.

Elmondása szerint a támogatást bármely hónapban lehet igényelni, beleértve a fűtési szezon kezdetét is.

Hírdetés

Ha a támogatást az átmeneti időszakban nyújtják be, vagyis nem a fűtési szezon kezdetétől, akkor az előző két negyedév bevételét veszik figyelembe.

Korábban az illetékes tárcánál már jelentették, hogy az a személy, akinek jelentős betéte van a bankban (több minr 100 ezer hrivnya), egy 130 négyzetmétertől nagyobb lakása vagy 230 négyzetmétertől nagyobb háza van, nem kapja meg az állami támogatást.

Az új (öt évnél fiatalabb) vagy több 15 évnél „fiatalabb” autó tulajdonosai nem kerülnek fel a támogatási listára.

Azok, akik az elmúlt évben nagy vásárlásokra (lakást, telket, autót) tettek szert, szintén elveszítik a támogatásra való jogosultságukat.

A Pénzügyminisztérium a maga részéről elismerte, hogy gondok vannak a támogatások finanszírozásával, októberben nehézségek merülhetnek fel, mivel a 2021-es állami költségvetésben kevesebb pénzt különítettek el a támogatásokra, mint a tavaly.

Tekintettel a tarifák emelésére, az állami támogatásokra elkülönített alapok oroszlánrészét már elköltötték. Így most szükség van a költségvetés felülvizsgálatára.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »