Változások a nagyszombati megyei regionális autóbuszos közlekedésben

Változások a nagyszombati megyei regionális autóbuszos közlekedésben

Nyitókép: TTSK

A nagyszombati megyei önkormányzat újdonságot vezet be a regionális autóbuszos közlekedésben, amely kínéli a természetet és az utasok idejével is spórol.

2024. július 1-jétől, hétfőtől kizárólag chipkártyára írt elektronikus utazási jegy alapján utaznak azok az utasok, akik előre fizetett utazási jegyet (PCL) vagy SeniorPas TTSK-t vásároltak.

Hírdetés

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előfizetői jegyek és a TTSK SeniorPas tulajdonosai beszálláskor jelentik a sofőrnek az utazás célpontját, majd hozzáérintik kártyájukat a kártyaolvasóhoz. A készülék azonban az új rendszer szerint már nem papíralapú dokumentumot nyomtat ki, hanem digitálisan rögzíti útjukat. Ellenőrzés esetén az utas forgalmi chipkártyával igazolja magát, amelyet az ellenőr olvasójával ellenőriz.

A megye a régió összes szerződött fuvarozója számára bevezeti az új eljárást, nevezetesen az Arriva Trnava, az SAD Dunaszerdahely, és a SKAND Skalica járatain. A digitalizáció oka az ökológiai szempont és az utasok beszállásának felgyorsítása, ami időt takarít meg a hatékony regionális fejlesztés és buszközlekedés érdekében a nagyszombati régióban.

Az egyszeri utazásukért készpénzzel, bankkártyával vagy chipkártyával fizető utasok továbbra is nyomtatott jegyet kapnak.

Körkép.sk, TTSK sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »