Új világ köszöntött be a siófoki éjszaki életben

Új világ köszöntött be a siófoki éjszaki életben

Július 1-től már csak többször használatos repohárban lehet kiszolgálni a vendégeket Siófokon éjfél után. A repohár 500 forintba kerül, amelynek árát „zseton” formájában kapunk vissza.

Július 1-től kezdődően a siófoki Balaton-part frekventált negyedében csak többször használatos, 500 forintos „betétdíjas” repohárban szolgálhatják ki az italokat azok a vendéglátóhelyek, amelyek éjfél után is nyitva szeretnének tartani.

A siófoki képviselő-testület egy korábbi döntése értelmében azok a vendéglátóhelyek, amelyek az Indóház utca, Kinizsi utca, Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek, csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha megfelelnek a rendelet előírásának, melyek közül az egyik a repoharak használata – írja a hirbalaton.hu a sonline.hu-ra hivatkozva.

Hírdetés

Ha a vendég visszaviszi a poharat, nem kapja vissza a kifizetett összeget, hanem egy zsetont kap, amit a következő alkalommal ingyenes repohárra válthat be.

Ez az intézkedés azokat a helyeket érinti, ahol eddig műanyag pohárban szolgálták fel az italokat.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere az intézkedés szükségességét a döntés előtt a környezettudatosság erősítése és a családbarát város koncepciójának támogatásával indokolta korábban. A Somogy Megyei Kormányhivatal jogszabályellenesnek találta a rendeletet, de az önkormányzat bírósághoz fordult az ügyben, végül a törvényszék a városnak adott igazat – olvasható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »