Válassz okosan, vezess biztonságosan – folytatódik a Diageo és az Attraction ittas vezetés elleni kampánya

Válassz okosan, vezess biztonságosan – folytatódik a Diageo és az Attraction ittas vezetés elleni kampánya

A Diageo és az Attraction Látványszínház folytatja merész közös kampányát az ittas vezetés ellen: világszerte 45 országban, már több mint 10 millió megtekintésnél jár az együttműködés eredményeként készült megrendítő rövidfilm, a Dance of Responsibility.

Az ittas vezetés elleni fellépés sürgősségét és fontosságát a 2023-as magyarországi statisztikák is alátámasztják: 14 355 személyi sérüléssel járó közúti balesetből 1016 volt ittas vezetés következménye. Magyarországon a zéró tolerancia ellenére a probléma a nyári időszak beköszöntével még inkább aktuálissá válik, hiszen a fesztiválok és szabadtéri összejövetelek alkalmával talán egyesek nehezebben mondanak nemet egy italra. A Diageo és a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorban világhíressé vált Attraction Látványszínház egy egészen egyedi és látványos filmmel mutatja be, hogy milyen súlyos, gyakran tragikus következményei lehetnek az ittas vezetésnek: a videó egy fiatal pár történetét meséli el, akiknek egy rossz döntés örökre megváltoztatja az életét.

„A Diageonál arra törekszünk, hogy innovatív és hatásos kampányokkal vegyük fel a küzdelmet társadalmunkat súlytó problémákkal, mint az ittas vezetés, a túlzott alkoholfogyasztás vagy a kiskorú alkoholfogyasztás. Hiszünk benne, hogy oktatási platformjainkkal, mint a DRINKiQ és az olyan kreatív kampányokkal, mint a Dance of Responsibility meg tudjuk szólítani a közönséget és megváltoztathatjuk az emberek alkoholhoz való hozzáállását” – magyarázta Ábrahám Gergely, a Diageo kelet-európai vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hírdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) idén is a kezdeményezés mellé állt. „Az ittas vezetés még mindig komoly probléma világszerte és hazánkban is. Büszkén támogatjuk a Dance of Responsibility kampányt, amely rendkívül kreatív és hatásos módon mutatja be, hogy egy rossz döntésnek milyen életre szóló következményei lehetnek. Bízunk benne, hogy minél több vezetőhöz eljut ez a fontos üzenet és együtt még biztonságosabbá tehetjük az utakat, hogy mindenki épségben hazaérjen. Meggyőződésünk, hogy az ilyen kampányok hatékonyan járulnak hozzá az ittas vezetés visszaszorításához“ – mondta Berzai Zsolt, rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.

Az ittasan okozott balesetek aránya a 2022. évi 8,1 százalékról 2023-ban 7,2 százalékra változott, a száma pedig a 2022. évi 1195-öt követően 2023-ban 1040-re mérséklődött. 2023. január május közötti időszaki 7,45 százalékról 2024. január május közötti időszakban 6,55 százalékra változott, a száma pedig 2023. január május között 376-ot követően 2024. január május között 310-re mérsékelődött.

A kampányt idén Talmácsi Gábor motorversenyző, a MotoGP egykori 125 cm³-es kategóriájának világbajnoka is támogatja. „Megkérlek, hogy ne csak a pályán, hanem az utakon is dönts felelősen magad és a társadalom érdekében. A kormány mögött mindig gondolkodj józanul, hiszen a villámgyors reagálás, a szabályok betartása és a másikra való odafigyelés könnyen életeket menthet. Te is bármikor lehetsz szuperhős, azzal, hogy tudatosan veszel részt a közlekedésben, rengeteget teszel a közösségért, amelyikben élsz. Sose fogyassz alkoholt mielőtt a kormány mögé ülsz!” – mondta el Talmácsi Gábor.

Az ittas vezetés elleni küzdelem a Diageo felelős alkoholfogyasztási programjának egyik pillére az alkohol edukáció, a kiskorú italfogyasztás elleni fellépés és a mértékletes, tudatos fogyasztás népszerűsítése mellett. A vállalat egyik kiemelt projektje a Wrong Side of the Road weboldal, ahol valós történeteken keresztül tudhatnak meg többet a látogatók az ittas vezetés veszélyeiről. Az oldalon látható interaktív videókban valós szereplők, ittas vezetők beszélnek kendőzetlenül történetükről, a baleset hátteréről és következményeiről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »