Vagy Rigó, vagy mi! – ez a kérdés, válasszatok!

Vagy Rigó, vagy mi! – ez a kérdés, válasszatok!

Péntek kora este van, lassan elkezdi élni a közösségi oldalakon a társadalmi életét az istenadta nép a majd harminc éves államban. Megjelenik egy hír, és özönlenek a kommentek. Gyerekként mindig jókat kuncogtam néhai nagyapámon, amikor a televízióval veszekedett, de ez a kedves jelenet sokszor már az öregkori demencia jele volt.

Nos, most ugyanezt csináljuk, ép és egészséges fejjel. Kiabálunk, vitatkozunk a képernyővel, mintha nem lennénk teljesen normálisak, hiszen az érintett hírközlő szinte sosem válaszol nekünk, főleg ha az egy hírportál, vagy politikus. Tulajdonképpen az üvegfalnak beszélünk a Facebookon, vagy az egyes oldalak kommentszekcióiban.

Péntek kora este van, már mindenki hallott róla, hogy a szlovák kormány titokban odaajándékozta az S-300-as légelhárító arzenált Ukrajnának. Az emberek túlnyomó többsége megrökönyödve írja a felháborító kommentjeit a politikusok, hírportálok oldalaira, szinte mindenki tiltakozik, legyen magyar vagy szlovák.

És itt engedje meg az olvasó, hogy egy személyes tapasztalattal álljak elő. Amikor visszaléptem az elnöki pozícióért folyó MKP kongresszusi küzdelemben, sokan kígyót-békát kiabáltak rám, holott egyértelmű volt, hogy nem nyerhetek, ezért kértem a visszalépésemért, nyíltan, ott a kongresszus előtt (nem füstös szobákban kötött alkuval!), hogy egy szakmai bizottságot vezethessek, amelyen keresztül segíthessük a nemzeti választóinkat, de az egész felvidéki magyarságot is. Amikor több anyag megjelent a nyilvánosság előtt, neheztelő üzeneteket kaptam, hogy nem lehet olyat nyilvánosan leírnom a pártegyesülés folyamata alatt, hogy ha majd megszárad a tinta a Szövetség alapszabályán, onnantól kell bedarálnunk azokat a hidasokat, akik a szélsőliberális nézeteikkel csak kárt fognak okozni a közös pártban.

Hírdetés

Vissza a témára. Péntek kora este van. Rigó Konrád, a Szövetség prominens politikusa kinyilatkoztatja, hogy jó és helyes döntés volt a szlovák kormány részéről az S-300-as küldése az ukránoknak! Közben a közvélemény-kutatók megint csak 3,7%-ra mérik az Alianciát.

Ha Rigó Konrád marad, akkor a nép is maradni fog, otthon, a következő választásokon, mert nem ilyen lovat akart, ahol a farok, vagy más szerve csóválja a lovat!

A nép azt fogja mondani, hogy akkor inkább senki, mint egy olyan párt, ahol az ilyenek nem, hogy nem lettek bedarálva, de ők hajtják kéjes örömmel a darálót és dobálják bele a nemzeti érzelmű választót.

Végszó: vagy kivágjátok ezeket a pártból, mint a ludat nagydolgát végezni, vagy mi megyünk!

(Papp Sándor/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »