Vádat emeltek Lengyel László ellen

Garázdasággal és rongálással vádolják a Fidesz-szavazókat rendszeresen gyalázó baloldali politológust.

Garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat a leginkább szürke pulóvereiről és Fidesz-szavazókat gyalázkó kijelentéseiről ismert Lengyel László nevű baloldali politológus ellen – tudta meg a PestiSrácok.hu. A lap szerint politológus-közgazdászt azzal vádolják, hogy 2019 decemberében egy parkolási vitát követően megrongálta egy férfi autóját Budapesten.

Lengyel legutóbb a borsodi választást követően került a hírekbe, amikor a Klubrádió műsorában kijelentette, hogy csak a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre.

A Pestisrácok.hu információi szerint az ügyészség kisebb kárt okozó rongálás és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot Lengyel László ellen a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A lap úgy tudja, a vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki a politológussal szemben pénzbüntetést.

Hírdetés

Eldurvult a parkolási vita

A történet előzménye, hogy a baloldali politológust, közgazdászt, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját 2019 decemberében gyanúsították meg rongálással és garázdasággal, mert a gyanú szerint egy parkolási vitát követően megrongálta egy férfi autóját a II. kerületben.

Nem először gyalázkodik

Lengyel László korábban a Népszavában megjelent cikkében arról értekezett, hogy az autokratikus vezetők (így az általa autokratikusnak tartott Orbán Viktor) szavazói nőellenesek, homofóbok, rasszisták és antiszemiták, akik „félik és gyűlölik a nagyvárosi életformát”. A publicista még hozzáteszi, hogy az alábbi vezetők egyfajta „valláspótlékot” képeznek szavazóik számára, akik védelmezői szerepkörrel rendelkeznek és megvédik a választókat a „támadó, veszélyeztető külvilággal szemben”, illetve stabilizációt biztosítanak.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »